Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Saját társasjáték készítése?

Saját társasjáték készítése?

Figyelt kérdés
Van egy társasjáték ötletem, amit el szeretnék készíteni itthonra. Annyi lenne a kérdésem, hogy egy társashoz tartozó kártyákat, tokeneket, táblát, dobozt hol tudnám megcsinálni? A grafikákat meg tudom oldani úgy ahogy, de az ilyen kellékeket nem tudom hol tudnám megcsinálni/megcsináltatni. Ha esetleg tud valaki konkrét programokat, vagy oldalakat amik segíthetnek nekem, azt nagyon megköszönném.

aug. 14. 14:31
 1/10 anonim ***** válasza:

Megrajzolod. Mondjuk, egy A/4-es megszerkeszted.

Olyan arányban határozd meg a kártya méretét, hogy az A/-est kitöltse.

Takarékoskodás szemopntjából.

Kinyomtatod (egy A/-es színes kártyapapírra noymtatás ma kb. 800,-Ft -ba kerül.) Felvágatod. A táblát is ehhez mérd arányaiban.

Felkasírozzák neked és fóliázzák is, hogy ne kopjon le. Nem lesz olcsó.

Előbb vegyél egy dobozt, ami megfelelne. Ahhoz tervezd a kártya és a tábla méretét. Mérd le a tetejét, oldalméreteit. Tervezd meg a képet, feliratot.

Nyomtasd ki színesben, vágasd le méretre, ragaszd rá a dobozra.

A Paint is megfelel erre, ha tudod kezelni.

aug. 14. 14:38
 2/10 anonim ***** válasza:

Elõször csak rajzold meg a táblát közönséges papíron, kézzek, és a szükséges tokeneket helyettesítsd be pld iskolai számoló korongokkal vagy hasonlóval, a kártyákat francia kártya lapokkal.

Magát a játékmenetet tökéletesítsd. Teszteld, játszd minél több emberrel, vannak kifejezetten játéktesztelõk is erre a feladatra. Lépj be pár társasjátékos csoportba a Facebook-on.

Ha (ha!) tapasztalt fejlesztõk, társasjátékosok is látnak magában a társasjáték ötletben is annyi fantáziát, akkor lehet hogy ebben a közegben találsz majd grafikai tervezõt, kiadót, stb akik mindehhez értenek.

De számíts arra, hogy nagy a konkurrencia, és magasan van a léc.

Ezt se nekem hidd el, hanem elõbb ismerj meg minél több társasjátékot, társasjáték-mechanikát, társasjátékfejlesztõt, vesd be magad jobban ebbe a közegbe.

aug. 14. 14:43
 3/10 anonim ***** válasza:

A/4 210 X 297 cm

Ezt oszd fel úgy, hogy, mondjuk, számítsd ki, hogy hány 6 X 4-es kártya fér rá az A/4-esre. 10,5 X 7,5 méretű 8 db fér fel egy A/4-esre.

4 db A/4-esre ráfér 32 db kártya.

Kártypapíron már drágább, mint 800.-Ft.

aug. 14. 14:46
 4/10 A kérdező kommentje:
#1-es köszi a tippeket, de én picit minőségibb elemekre gondoltam. Egyébként a felkasírozás és fóliázás mennyibe kerül? Mondjuk egy A4-es papírból kivágott kártyákat (8db pl).
aug. 14. 23:12
 5/10 A kérdező kommentje:
#2-es értem, hogy hova szerettél volna kilyukadni, és nyilván akarok egy teszt jellegű verziót készíteni mielőtt ráfordítom azt a pénzt, de én nem kiadatni akarom. Ez tényleg egy itthonra készített társas lenne nekem meg a páromnak, esetleg ha át jönnek a szülők, viszont nyilván nem akarok sima papírból kivágott tokenekkel játszani, amiknek a grafikái nem ugyan olyanok, mert nem tudok teljesen hasonlót másolni bármilyen egyszerűbb ábrából. Nem világmegváltó vagy túl egyedi ötlet, épp elég egyszerű egy itthoni kis szórakozáshoz, de köszi a tippeket.
aug. 14. 23:15
 6/10 anonim ***** válasza:

Nyomtató cégeknél érdemes érdeklődni minőségibb elemekre, de mielőtt nyomtatsz, mindenképpen játsszátok a játékot jópárszor teszt elemekkel mert tuti kell majd dolgokat módosítani mielőtt a végleges elemeket nyomtatnád.

Sok sikert!

szept. 7. 14:33
 7/10 elistvan ***** válasza:
A vastag lap az úgynevezett szürkekarton. Ezen vannak a gyári játékokon is a kinyomkodható tokenek. Aliexpressen tudsz venni elvileg körkívágót. (round cutter néven keresd) annyi, hogy a standerd 2cm-est eddig nem leltem vagy nagyobb vagy kisebb átmérőjűt értelmes árban. Illetve van ilyen sarokkerekítő eszköz is a kártyák lesarkazásához is. Vagy kinyomod sima papírra a kártyákat és laminálod vagy kártyavédőbe teszed egyből. Vágóeszközből pedig a papírboltokban vannak illetve a lidlben jó kis papírvágók olykor akciósan.
szept. 26. 19:58
 8/10 elistvan ***** válasza:
Kártyából pedig a 60x90mm vagy a 65x90mm a legalapabb pókerkártya méret. Ehhze a legolcsóbb a védő is. Ami ennél kisebb az a 46x70-es (pl a Cartagena vagy az Imhotep kártyái ilyenek) a legkisebb illetve a 56x70-es a Knizia féle Lama vagy az Eldorádó legendája is ilyen lapméretet használ.
szept. 26. 20:00
 9/10 elistvan ***** válasza:
A dobozt hajtogathatod is a papírvágóval vagy vehetsz készen tokent is üreset, dobozt is üreset pl az a-games shopból de aliról olcsóbb a kocka szett is a (meeple) figurák is.
szept. 26. 20:01
 10/10 elistvan ***** válasza:

doboz pl:

[link]

[link]

De lehet jobban kijössz, ha egy cipősdobozt vagy valami ilyesmit használsz,bonbonnak vagy valami desszertnek a dobozát matricázod fel.

szept. 26. 20:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!