Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A Paper Mario játékok világa...

A Paper Mario játékok világa hogyan illeszkedik a Mario-univerzumba?

Figyelt kérdés
Pl. azt tudjuk, hogy a Super Mario Bros. 2 (mármint az amerikai/európai változat) világa (Subcon) csak Mario álmában létezik. Azt is tudjuk, hogy a Super Mario Bros. 3 csak egy színjáték. De a Paper Mario sorozat világa(i) hogy illenek bele a kánonba? És mi az oka, hogy ott a szereplők "papírból" vannak?
aug. 4. 02:13
 1/2 anonim válasza:

Annyira örülök, hogy valaki a Mario lore-ról kérdez! Azt hittem, csak engem érdekel! Na mindegy. Először is, Subcon feltehetőleg egy létező hely és nem csak álom, hiszen sok abban látható dolog, (pl. a Shy-Guy-ok, a zöldségek, stb.) máshol is látható. (Mindkettő benne van a Captain Toad Treasure Trackerben, hogy csak egy példát mondjak.) Másodszor, a smb3 valósznű egy megtörtént dolog újramesélése egy színdarabban, hiszen: a figure 8 circuit és desert hills versenypályák a Mario Kart DS-ből nagy valósznűséggel a smb3 első két világában zajlanak, a Super Mario World-ben egy smb3-ból származó hajóroncsot láthatunk és a kézikönyvében pedig le van írva, hogy a smb3 után játszódik, az all-stars verzióban pedig a színjátékra utaló jelek (árnyékok, platformok plafonról lógása, függöny, stb.) nagyrészt ki lettek javítva. Miyamoto csak azért mondtaa azt, hogy csak egy színjáték, mert az is, egy megtörtént esemény újramesélése. Na de most jöjjön a Paper Mario. Valaki azt mondja, kánon, szerintem nem. El is mondom miért.

1. ok: A Paper Mario: TTYD úgy kezdődik, mint egy könyv.

2. ok: Olyan dolgok történnek ezekben a játékokban, amiket a valóságban képtelenség lenne megcsinálni. Pl: ellenségek összehajtogatása, Papírhajóvá/repülővé változnak, stb.

3. ok: olyan történeteket mondd el, amik olyan helyeken játszódnak/olyan szereplők vannak benne, amik a normál Mario kánonban sehol nincsenek.

4. ok: Paper Mario egy külön karakter, nem az igazi Mario. A Mario & Luigi Paper Jam-ben Paper Mario egy könyvből jön ki és az igazi Marioval együtt harcol. Ez is egy bizonyíték arra, hogy a Paper Mario csak egy könyvben történik meg.

Viszont akkor felmerülhet bennünk a kérdés, hogy...

...Miért van benne a Mario & Luigi superstar saga-ban egy paper mario-s ?-kocka?

-Mert visszavitték az időben a Paper Jam után, hogy a HooHooniversity professzorjai hamarabb tanulmányozhassák.

...ki írta a Paper Mario könyv(ek)et?

-Peach vagy az ő felmenői. A Peach kastélyának padásán láthatjuk ezt a könyvet, amiből a Paper Mario szereplők jönnek ki a m&lpj-ben. (Lehet, hogy Rosalina, mivel ő is a Peach felmenője és a mario galaxy-s mesekönyve nagyon hasonlít a ttyd elején látható könyvre.) Lehet, Peach (vagy felmenői) egy olyan valakitől kapta, akit nem ismerünk.˛

...miért vannak paper mario szereplők nem paper mario játékokban?

-Whacka (mario party 6) attól, hogy egy papaer mario játékban láttuk először, még létezhet a (marion belüli) valóságban is. Ugyanez elmondható a Tweesterekről (mario party 7), Koopatrolokról (mario pinball land, super princess peach), Frost Piranha-król (nsmbu) és Star Spiritekről (mario party 5) is. Viszont ha King Goomboss-t Bowser teremtette a csollagpálcával az eredeti Paper Mario-ban, hogyan lehet mégis benne a Mario kart ds ben és sm64 ds-ben? A paper Mario-ban lehet, hogy Bowser teremtette a csillagpálcával, ezekben a játékokban nem biztos, itt lehet ugyanúgy él, mint a többi Goomba, vagylehet egy magikoopa nagytotta fel, ahogyan azt már más ellenségekkel is tették.

Köszönöm, hogyha végigolvastad és örülök, hogy engem és téged is érdekel ez a téma. Persze attól, hogy szerintem nem kánon, a te fejedben még lehet az, ez csak az én véleményem, de valójában nincsen igazi válasz. Örülök, ha még több kérdést felteszel a mario lore/kánon/térképekkel kapcsolatban, mert nagyon szívesen válaszolok rá, Remélem segtettem, szia.

aug. 4. 16:05
 2/2 anonim válasza:
*segítettem
aug. 4. 16:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!