Minek jelentenek be 5+évekkel korábban játékot egy generáció elején, közepén ? (A persze, csúszás', közbe jött másik projekt dumàn kívül, mert régebben azért megoldották)
Szerintem kicsit megtévesztő, mert pl mikor bejelentették a Cyberpunkot 13 ban, mindenki egy átlag PS4 és játékot várt, max 15 re. Aztán van egy csomó ilyen:
TES 6, 6 éve jelentették be:
Beyond Good and Evil 2, 7 éve jelentették be:
Vampire Masquerade 2:
Szintén PS4 re jelentették be 5 éve:
Szóval picit megtévesztő ez szerintem, mert mindenki megveszi a konzolt, hogy majd jönnek rá ezek IS(!), aztán jönnek játékok, de egy csomó minden (nem soroltam fel mindent) csak úgy ott lebegett, mint érkező aktuális gen cím.
Amúgy a Division Resurgence mobilra is mikor jön ? Mert pl egy éve kint van már pl a sokkal fullosabb Earth Revival, (csak most lett global pár hónapja, de egy éve játszható) szóval mire kijön lehet elavult lesz..
Egy játékgeneráció és egy tervben lévő vagy esetleg fejlesztés alatt álló, majd valamikor megjelenő játék közt nincs összefüggés. Kivéve ha direkt úgy jelentik be a játékot, hogy egy specifikus konzol specifikus generációjára.
Bármi egyéb nem megtévesztés, maximum egyesek maguk kombinálnak.
"Szóval picit megtévesztő ez szerintem, mert mindenki megveszi a konzolt"
A mai monetizálós és marketing alapú játékkiadó trendek ismeretében, szerintem pontosan ezért amit te magad is leírtál. Elég sok kétes praktikát űznek, a cél a minél nagyobb eladás.
A másik ötletem pedig a hype generálása és fenntartása. Illetve ezek hatalmas költségvetésű gamek készítői és munkaóra szempontból is, sokszor tényleg nem tudják mikor készül majd el, főleg ha teszem azt az eddigi engine-t is teljesen újra kell írni. És sokszor még így is kapkodva, bugokkal tele adják ki.
Persze, de ezért lenne célszerűbb bejelenteni ha már minimum béta.
Szerintem.
Azok ismeretében hogy anno szinte évente jött egy GTA rész is (a 3 tól) De a többire sem mindig kellett generációkat várni. Volt az E3, bemutatták, jövőre érkezett a legtöbb(!) cím, ez volt vagy 20 évig.
Igen, picit azt érzem hogy van ennek egy ilyen része is, hogy az ember megveszi a konzolt, és tudatják vele hogy jön rá X, Y is.
Aztán néha, kb bocsi, de lement a generáció, és inkább csak nextgenre jön.
Pl a fentebb linkeltek.
(Kivéve a Cyberpunk, ami ugyan megjelent a 13 teaser után az aktuális generációra, úgy ahogy)
Lehetne rosszabb is. Sokan még mindig a Half Life 3-at várják ugye, azóta is nagy erőkkel ;)
Nekem is szimpatikusabb volt az a korszak, amikor pl GTA-ból is kijött az a 3 rész ugyanarra az xbox/ps2 generációra, alig 1-2 év eltéréssel. Rengeteg kontent és szellemi termék, az akkori csúcsgrafikán, de mégis lájtosabb, kisebb, emberibb léptékű volt az egész. De manapság tényleg olyan hatalmas a költségvetés és a munkamennyiség, fejlesztési idő a modern játékoknál, hogy jó ha generációnként kijön 1-1 rész. Ez talán az xbox360 era alatt változhatott ilyenné. Illetve hatalmas biznisz lett a játékfejlesztés, szerintem a költségeket is próbálják optimalizálni, arról nem is beszélve hogy sokszor több játékon is dolgoznak egyszerre, megosztott erőforrásokkal. Igazából nem látok bele az aaa kiadói oldalba ennyire, de most felkeltette a figyelmemet, talán érdemes lenne utánanézni jobban mi hogy megy.
Igen, és mindig elmondják hogy egyre egyszerűbb a fejlesztés.
Az Unreal 5, és a Ray Tracing nél is elmondták ezt.
Mondjuk mobilra egyre több Unreal-os game érkezik.
De nagyjából ja, az E3 is azért szűnt meg szerintem mert már cink volt hogy egy két ember, pl Kojima kivételével alig jelentették be új címet, csak ezeket a teaser éket, amikből semmi se lett.
Ps5 is mi ?
Egy Ps4,5.
De az sem volt fair szerintem hogy a telibe feltüntetett Only Ön Playstation címeket elkezdték kidobni Pc re is.
Nekem mindegy, mert van mindkettőm, de annyi Sony év után, ne tegyenek már úgy, hogy nem az exkluzívok voltak a konzol húzóerejei, de ez más téma.
Emlékszem mikor először nem volt a Sony az E3 ön, már akkor éreztem hogy ez lesz/baj van.
Akkor sem volt semmi új I.P-jük/ ugyan ott álltak fejlesztési szakaszban.
De a Half Life 3 ra legalább nem mondják egy generációban hogy jön :)
Vagy ott a Silent Hill, szinte egymás után jött a 2, 3, 4, de 360 rá/PS3 rá is volt 2, most meg tényleg ennyi a kreativitás abból a világból hogy kiadják megint a 2-t, valamikor..
Amiket linkeltem, meg tényleg:
Itt van, készül, jön.
De ezeknek tényleg, 6-7 éve, és a Vampire M 2- T is PS4 re jelentették be az offical Playstation.
Hát még a többi..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!