Érdemes lenne valódi pénzes versenyre neveznem, vagy maradjak még a freerollnál?
Február vége felé befizettem 30 dollárt a 888-ra, majd néhány nap alatt mindet elveszítettem 6 max NL2-n. Ezután freerollozni kezdtem, és kb 40 versenyből 44 dollárt nyertem. A legnagyobb nyeremény 6 dollár volt, szóval inkább sok kicsi nyereményem volt. A 30 dolláros bukó után már nem merek casht játszani, és attól is félek, hogy a versenyeken is elbuknám.
Vagy inkább vegyem ki a pénzt, és örüljek, hogy 14 dolcsi plusszban vagyok?
Nincs olyan, hogy postflop cold call. Az csak preflop van.
"J top párt nagyon sokszor is hajlomos vagyok eldobni flop cbetre 5 9 3 szivárvány boardon."
Ezt részleteznéd? Úgy érted JJ-vel megadsz preflop, aztán ezen a boardon dobsz egy cbetre? Ebben mi a logika?
A KK-t miért dobod el, ha még ász sincs a boardon? Milyen az akció abban a handben? Egy ilyen handet is részleteznél?
Illetve a preflop statjaid hogy néz ki? Mi alapján gondolod, hogy jó vagy preflop?
Azért dobom el, mert nagyobb emeléstől megijedek, hogy szettet, vagy két párt floppolt. Preflop is eldobom a JJ-t egy 12bb-s 3betre, gyanítom, hogy ez is hiba.
A jelenleg 26/19/2 vpip pfr 3bet
"Például AA sztori az is, hogy floppon A szettem volt, allin mentem valami K magas boardon"
Bocsi, hülyeséget írok. Szóval A K meg valami kicsi volt azon a boardon, tehát nem K magas board volt. Floppon szettem volt, és végül 55 pokérrel elvitte.
Nem, ilyenben biztos nem csalnak a termek. Lehet hogy a következő 30 ezer handeden nem lesz sem póker, sem straight flush. Élő pókeren nincs ilyen? Dehogy nincs. Amit írtál hand mennyiség, az élőben 180-200 óra alatt megy le.
Amúgy meg ne haragudj, de ez a preflop játék minden, csak nem jó. 2% 3bet?? 10 % körül kellene lennie legalább.
Preflop eldobni 12 bb emelésre hiba a JJ-t? Attól függ, milyen pozíciókról beszélünk? Ellenfél statjai milyenek?
Így nem lehet játszani, hogy minden emeléstől megijedsz. Nem fog minden leosztásban két pár+-t floppolni az ellenfél.
"Így nem lehet játszani, hogy minden emeléstől megijedsz. Nem fog minden leosztásban két pár+-t floppolni az ellenfél."
Egyetértek az előttem szólóval.
A 7-es példádban preflop miért kell 4bb-t emelni? 3bb is már sok, maradj 2.5 bb-nél.
A riveren felesleges visszaemelned. Milyen lap lehet nála, amivel megadja a visszaemelésedet, és te még nyersz is? Ezt gondold végig ilyen esetekben.
"aminek nem lett volna szabad megtörténnie."
Miért ne lett volna szabad, ha valaminek nem 0% esélye volt, hogy megtörténjen? Kevés a mintád, és túlságosan félsz. 100ezer leosztásból talán már lehet megközelítőleg valami következtetést levonni cash game-ben.
A freerollok nem éppen tanítanak a helyes játékra, de ha nincs lehetőséged pénzt kockáztatni, akkor a helyedben még nem tenném.
"A riveren felesleges visszaemelned. Milyen lap lehet nála, amivel megadja a visszaemelésedet, és te még nyersz is?" Mert csak 1bb-t emelt, az ilyen clickbetekről pedig azt tapasztaltam, hogy sokan csak blöffölnek vele. Talán ez is egy rossz beidegződés nálam.
Jelenleg 5800 handnél járok, és azt hiszem, hogy csak ma volt először szerencsém azzal, hogy preflop underdogként nyertem. QQ-val megadtam egy preflop 3betet 90bb-vel, az ellenfélnél pedig AA volt. Egyszer nekem is szerencsém volt, hihetetlen.
Visszatérve az előbbi szerencsés helyzethez: Nem vagyok benne biztos, hogy jól játszottam. Az ellenfél statja 170 hand alapján eléggé nit, 19/15/5
Hiba volt megadnom QQ-val a preflop 90bb 3betjét?
Öcsém, milyen kifejéseket használtok...csak pislogok és alig értek belőle valamit.
Ilyeneket olvasva az a konlkúzióm, hogy ez is egy "szakma", ami mögött komoly tudomány van, és már nem is csodálkozom annyira, hogy halandóként veszteséges vagyok pókerben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!