Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Akkor kapjuk meg a legnagyobb,...

Akkor kapjuk meg a legnagyobb,az igazi játékélményt,ha minden videójátékban a legnehezebb nehézségi fokozatot választjuk?

Figyelt kérdés

2023. dec. 22. 22:43
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. dec. 22. 22:55
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem
2023. dec. 22. 23:11
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
2023. dec. 22. 23:15
 4/15 anonim ***** válasza:
Nem.
2023. dec. 23. 01:04
 5/15 anonim ***** válasza:

Dehogy. Vannak stílusok amiknek jól áll az extrém nehézség, mindenféle realista taktikai shooterek, szimulátorok, túlélőjátékok, roguelike, ilyesmi.

De ne feledkezzünk meg a szimpla casual gamekről, ott pl legtöbbször semmi szükség legnehezebb fokozatra, pl Stardew Valley. Vagy történetalapú játéknál ahol a többség a storyra és látványra kíváncsi, a gameplay sokszor csak adalék.

Tehát ez inkább a játékosrétegtől függ, hogy kinek szánták, illetve ki hogyan szeretne játszani vele. Elég sok játéknál jól lövik be a választható nehézségeket, mindenki megtalálhatja ami számára szimpatikus.

És akkor a végére egy példa. Meglepődve olvastam a cozygamers reddit topicban hogy van akinek a The Long Dark is ilyen chilles otthonos meghitt játék. Aztán leírta hogy legkönnyebb fokozaton tekint rá így, amikor a vadállatok elszaladnak és csak provokációra támadnak. Közben az a játék tipikusan olyan, aminek a legnehezebb fokozat is jól áll, hiszen úgy hardcore survival. Szóval ezért is jó ha vannak fokozatok, két teljesen eltérő szélsőértéket is lehetővé tesz játszhatóság szempontjából.

2023. dec. 23. 14:46
 6/15 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy a játékot milyen nehézségre tervezték. Sokszor a magasabb nehézséget letudják annyival, hogy az ellenfél nagyobbat sebez és kevesebbet sebződik vagy kevesebb időd van valamire, de nem késztet eltérő hozzáállásra. Ezeket a játékokat általában alacsony nehézségre tervezték és magas nehézségen csak frusztrálóbbak, megtörik a játék lendületét.

Ha viszont a magasabb nehézség arra késztet, hogy gondolkodj és taktikázz is mellé, megismerj és kihasználj olyan játékmechanikákat, amit alacsony nehézségen még nem kell, ott a magasabb nehézség jobb élményt nyújt. Ezeket magasabb nehézségre tervezték.

2023. dec. 23. 15:14
 7/15 anonim ***** válasza:

Thief gold az tényleg a legnehezebb szinten jó, míg a Painkiller csak frusztráló. Valamelyik régi Doomot végig se lehet játszani.

Szóval játéka válogatja.

2023. dec. 23. 16:58
 8/15 anonim ***** válasza:

Számomra az nem nagy játékélmény, hogy valamit 30x újrakezdek mert meghalok/valami miatt nem tudom teljesíteni.

Én szeretek mindent a legkönnyebb nehézségre rakni, akkor jobban élvezem magát a jáékot, és nem azon stresszelek, hogy elakadok valahol.

2023. dec. 23. 18:04
 9/15 A kérdező kommentje:

Szerintem ha egy játék nagyon nehéz és gondolkodásra,új taktikára késztet,jobb játékélményt nyújt.

A könnyű meg a közepes szintnél sosem éreztem a kihívást...

2023. dec. 23. 21:50
 10/15 anonim ***** válasza:
És mi van azokal ahol a permadeath mód a legnehezebb? :D az is inkább csak szivatásból szokott benne lenni a játékokban hogy nehezebb legyen kiplatinázni
2023. dec. 23. 21:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!