Akkor kapjuk meg a legnagyobb,az igazi játékélményt,ha minden videójátékban a legnehezebb nehézségi fokozatot választjuk?

Dehogy. Vannak stílusok amiknek jól áll az extrém nehézség, mindenféle realista taktikai shooterek, szimulátorok, túlélőjátékok, roguelike, ilyesmi.
De ne feledkezzünk meg a szimpla casual gamekről, ott pl legtöbbször semmi szükség legnehezebb fokozatra, pl Stardew Valley. Vagy történetalapú játéknál ahol a többség a storyra és látványra kíváncsi, a gameplay sokszor csak adalék.
Tehát ez inkább a játékosrétegtől függ, hogy kinek szánták, illetve ki hogyan szeretne játszani vele. Elég sok játéknál jól lövik be a választható nehézségeket, mindenki megtalálhatja ami számára szimpatikus.
És akkor a végére egy példa. Meglepődve olvastam a cozygamers reddit topicban hogy van akinek a The Long Dark is ilyen chilles otthonos meghitt játék. Aztán leírta hogy legkönnyebb fokozaton tekint rá így, amikor a vadállatok elszaladnak és csak provokációra támadnak. Közben az a játék tipikusan olyan, aminek a legnehezebb fokozat is jól áll, hiszen úgy hardcore survival. Szóval ezért is jó ha vannak fokozatok, két teljesen eltérő szélsőértéket is lehetővé tesz játszhatóság szempontjából.

Attól függ, hogy a játékot milyen nehézségre tervezték. Sokszor a magasabb nehézséget letudják annyival, hogy az ellenfél nagyobbat sebez és kevesebbet sebződik vagy kevesebb időd van valamire, de nem késztet eltérő hozzáállásra. Ezeket a játékokat általában alacsony nehézségre tervezték és magas nehézségen csak frusztrálóbbak, megtörik a játék lendületét.
Ha viszont a magasabb nehézség arra késztet, hogy gondolkodj és taktikázz is mellé, megismerj és kihasználj olyan játékmechanikákat, amit alacsony nehézségen még nem kell, ott a magasabb nehézség jobb élményt nyújt. Ezeket magasabb nehézségre tervezték.

Thief gold az tényleg a legnehezebb szinten jó, míg a Painkiller csak frusztráló. Valamelyik régi Doomot végig se lehet játszani.
Szóval játéka válogatja.

Számomra az nem nagy játékélmény, hogy valamit 30x újrakezdek mert meghalok/valami miatt nem tudom teljesíteni.
Én szeretek mindent a legkönnyebb nehézségre rakni, akkor jobban élvezem magát a jáékot, és nem azon stresszelek, hogy elakadok valahol.
Szerintem ha egy játék nagyon nehéz és gondolkodásra,új taktikára késztet,jobb játékélményt nyújt.
A könnyű meg a közepes szintnél sosem éreztem a kihívást...

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!