Ha egy Pc-játékból megvettem az eredeti lemezes verziót, akkor ha Steam-ről le szeretném tölteni, újra fizetnem kell érte?
Figyelt kérdés
Telepíteni szeretném a laptopomra, viszont azon nincs optikai meghajtó.2023. aug. 27. 18:27
1/12 anonim válasza:
Ha régi játékról van szó, akkor igen. 2012 előtti lemezes játékok nem ismerték még a Steam-et. Tehát hiába van meg neked eredeti lemezen, Steam nélkül csak optikai meghajtóval tudod használni. Vagy Steam-en is megveszed, vagy pedig veszel 1 meghajtót(vagy megkéred egyik haverod akinek van hogy írja kin pendrive-ra vagy dobja át email-be).
2/12 A kérdező kommentje:
Elvileg 2016-os kiadás és Steam-en is fenn van.
2023. aug. 27. 18:43
3/12 anonim válasza:
A lemezes kiadások 99 %-ban ugyanúgy egy klienshez kapcsolódnak kb 10 éve. (Hogy ez a Steam, vagy valamelyik kiadói kliens, az fel van tüntetve a dobozon) Csak tudod, hogy hova regisztráltad akkoriban nem? Illetve miért nem nézed meg, hogy ott van-e a könyvtáradban?
4/12 anonim válasza:
Ha a lemezes verzió Steam kódos, akkor ott be kellett aktiválni a használathoz és már rendelkezned kell egy ilyen fiókkal. Többször nem lehet aktiválni egy játékot, így abba a fiókba kell belépned, ahol aktiválva volt.
Ha frissen vett játékról van szó és Steam kulcs van benne, akkor csak be kell aktiválni a kliensben vagy az online profilban, és hozzáadja a könyvtárhoz, majd onnan telepíthető is (nincs szükség lemezre).
5/12 A kérdező kommentje:
Ok, köszi!
2023. aug. 27. 19:06
6/12 anonim válasza:
A harmadik esetet nem írtam le, de egyértelmű: ha nem Steam kulcs van a dobozos verzióban, azt nem fogod sehogy ott beaktiválni. Ezt külön fel szokták tüntetni a dobozon szöveggel és logóval is, hogy melyik platformon aktiválható.
7/12 anonim válasza:
Ha régi játékról van szó, akkor sem feltétlen7l. Vannak listák, hogy melyik régebbi dobozos játékokat lehet aktiválni Steamen (pl. Prey, Unreal Tournament 3, Supreme Commander, amik nekem működtek).
8/12 anonim válasza:
#7 vagyok, az említett 3 játék amúgy nem steames, nincs szükségük a kliensre vagy online kapcsolatra, viszont a kulcsaik aktiválhatók steamen egy ingyen difitália kiadásért. A Prey Steam verzióját például csak így lehet ma megszerezni.
10/12 anonim válasza:
#7 Kérlek el tudnád nekem küldeni ezt a listát? Nekem is van pár régi játékom, hátha tudnám aktiválni akkor Steam-en.
#1 vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!