Mi a véleményetek arról, hogy valaki úgy áll neki egy játéknak playstationon, hogy megnézi a trófea listát, hogy lehetne ki platinázni?
Figyelt kérdés
Nemrég barátnőmmel egy tök jó kis baromkodós játékot kezdtünk el játszani egyik ismerősömmel karöltve, aki nagy platina trófea mániás. Rögtön azzal kezdte, hogy megnézze a trófea listát, amit persze meg kellett várni míg átolvassa, és a kedvünket, játék élményünket totálisan elvette. Olyan érzésem volt, mintha ki akarna minket használni, hogy a multiplayer trófeákat kiszedje. Tudnátok élvezni úgy egy játékot, hogy kvázi "dolgozik" valaki közületek a játékban?2023. aug. 14. 12:43
1/6 A kérdező kommentje:
Ha idegenben játszik online, akkor az úgy más. Viszont ha velünk játszik, akikről tudja is hogy a trófeák hidegen hagyják, csak a játék élmény a fontos, nem értem miért kell minket szivatni.
2023. aug. 14. 12:46
2/6 anonim válasza:
Azt, hogy nem magának játszik, hanem másoknak. Ilyennel nem szívesen játszok, mert általában önzően táhajtanak a trófeákra/achievementekre, ahelyett, hogy együtt játszanának a többiekkel.
3/6 A kérdező kommentje:
Saját magának játszott a trófeák miatt
2023. aug. 14. 13:10
4/6 anonim válasza:
Hát egészségére... Én már azzal sem értettem egyet a mostani játéktrendekben, hogy mindenféle gyüjtögetős kimaxolós dolgokkal vannak telerakva. Illetve a régi sima achievementes dolgokkal se annyira, amik még nem adtak semmit csak kiírták hogy megcsináltad. Az újak, ahol még jutalmat is ad érte, még több embert erre a monoton lelketlen farmolásra sarkalhatnak, a játék valódi élvezete helyett. A játékok régen a szórakozásról, kikapcsolódásról szóltak. Mostanra meg csomót elvisznek ebbe a mániákus gyűjtögetés / munkaszimulátor szabadidőben irányba. És akkor azt se felejtsük ki hogy aljasul rájátszanak sokak ocd-jére vagy maximalizmusára is, hogy addiktívabb legyen. Meg persze a játékidőt is feltolja így amit pozitív statisztikának el lehet adni, holott... Na mindegy, csak magamat tudom ismételni, akit ez hoz lázba annak váljék egészségére. Én elkerülöm, és maradok a régebbi játékoknál illetve az indie vonalon.
5/6 anonim válasza:
nem vagyok platina mániás, de múltkor feltűnt hogy az achik szerint játszom. normális vagyok? tettem fel magamnak a kérdést, és most már tudatosan nem nézem meg. ezzel együtt ismerek olyat akit csak a platina érdekel
6/6 A kérdező kommentje:
Vannak olyan játékok ahol a trófeák úgy vannak megcsinálva, hogy rá vezet téged az adott cím kimaxolására. Mint például God Of War (újak). Ott emiatt a mellék sztorikkal is foglalkozott az ember, de nem volt olyan agyatlan farmolós trófea, mint például ugorj át 300 alkalommal egy akadályt.
Újra kéne gondolni ezt az egészet, szerintem.
2023. aug. 15. 01:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!