Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Offoljam a gaminget örökre, a...

Offoljam a gaminget örökre, a következő okok miatt?

Figyelt kérdés

30 éves vagyok, igazából úgy gyerekkoromtól 20 éves koromig, majd később mikor kitört a covid újra visszatértem rá. Na most sok szabadidőm van ismét és igazából úgy látom az újkori gamint nekem túl sok stresszt okoz.

Személy szerint nekem a GTA SA, GTA IV volt a csúcspontja.

A mostaniaknál már azt látom, hogy

1. már az is sok döntés, hogy kiválaszd mivel játszál. Hogwarts Legacy, RDR2, Witcher3, God of War, Elder Ring, Cyberpunk. Mindnél van egy hype érdekesnek tűnik, de 100 órát nem akarok beleölni, mert tudom az összesbe úgysem tudok, mert aztán jönnek ki újak amik még jobbak és így tovább...

2. Ha játszok valamivel nem tudom a sztorit élvezni, pl a witcher 2-ben is az volt hogy mindig tele az a retkes zsák, oké hogy élethűbb, de pont az lenne a játék lényege, hogy ne managelni keljen a dolgokat egy sztori orientált játékban. A multi nyilván más (pl. WoW). Szóval nem is tudok haladni a sztorival annyi mellék sz*rság van benne, ezért a RedDead2-t csak a Chapter 1-ig vittem aztán nem is folytattam mert mindig volt aki megállított megtámadtak stb.

3. Maradnak a multi játékok amiben csak bedob, nem kell unlockolni semmit, nincs sztori jó kikapcsolódás. Nekem ilyen a FIFA, de még a CS:GO is bár én azzal nem játszom. Tehát amibe nem kellene sok órát beleölni hogy élvezd, viszont ezekben meg olyan prokat ad ellenfélként, hogy csak bénázol.

Tehát vagy annyi mikromenedzselés van, hogy beleőrülsz vagy hullára vernek :D

Ti mivel játszotok?

2023. aug. 10. 17:34
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nem a modern gaming okoz neked stresszt, hanem te okozod magadnak.

Nem kell mindig a legújabb játékokkal játszani és nem kell mindennel játszani. Játssz azzal, ami tetszik, annyit, amennyi jól esik.

"de pont az lenne a játék lényege, hogy ne managelni keljen a dolgokat egy sztori orientált játékban"

Van akinek az erőforrásmenedzsment teszi érdekessé a játékot. Neked pont nem. Ez nem a játék hibája, csak szimplán rosszul választottál. Én pl. azt nem szeretem, ha van egy feneketlen zsákod, amibe ész nélkül össze lehet szedni mindent.

"aztán nem is folytattam mert mindig volt aki megállított megtámadtak stb"

Az is a te döntésed, hogy foglalkozol-e a side contenttel vagy sem. Nem kell minden játékot platinázni. Azt a részét játszd, ami érdekel és ami szórakoztat. Befejezni sem következő. Ha egyáltalán nincs része a játéknak, ami szórakoztat, akkor csak időpazarlás és önsanyargatás.

"Ti mivel játszotok?"

Amivel kedvem van, amennyit kedvem van és azoknak is azzal a részével, amivel kedvem van. Az utolsó 3 játék, amit kipörgettem:

Need for Speed: Underground

Soldier of Fortune: Platinum Edition

Saints Row 2

Amit jelenleg játszok, az a Dragon's Lair 3D

A következő valószínűleg:

The Last of Us

Spyro: Reignited Trilogy

System Shock (Remake)

2023. aug. 10. 20:58
 2/8 anonim ***** válasza:
Dehogy is. A Gaming boldoggà tesz nem? Azt tedd ami örömet okoz és olyan játékokkal játsz. Ha gondolod ìrj ràm én is 29 vagyok és keresnék gamer haverokat :)
2023. aug. 10. 21:28
 3/8 anonim ***** válasza:

El kell engedni ezeket a dolgokat. Ha görcsölsz rajta, az már nem szórakozás.

Régebben minden Assasin's Creed játékot 100%-ra kipörgettem, minden gyűjtögetni valót begyűjtöttem. Ma már csak a sztorit játszom végig, mégsem érzem úgy, hogy lemaradtam volna valamiről.

Kb. 15 éve nyomom a Call of Duty-k multiplayer módját, de szerintem sosem volt jobb K/D arányom 0.98-nál. Ennek ellenére élvezem, mert minden meccsen van egy-két olyan kill, vagy egyéb momentum, amiért érdemes volt játszani.

2023. aug. 10. 21:37
 4/8 A kérdező kommentje:

A Need for Speed Underground pont olyan játék amit tavaly nyáron játszottam újra, de már nagyon sokadjára, ugyanaz a GTA Vice City, vagy a Call of Duty első része. Még az underground olyan volt hogy adta magát a játék hogy mikor melyik fejlesztést vedd meg. Aztán az újabbak már annyira bonyolultak, hogy ha már ennyire érdekelne akkor igazi kocsikkal b*szakodnék így. Tehát a performance tuning része, engem csak a külső érdekelt. A pro streetet is azért kukáztam pár verseny után, mert minden versenyre más beállítású autó vagy mit tudom én.

A cod szintén nagyon jó ottvagy sztálingrádba, kib*sznak a hajóból aztán menjél, nincs semmi fegyerválasztás meg kozmetikai cucc, kapsz 5 lőszert a kezedbe, mégis élvezetes játék. (szerintem) viszont az újabbak után meg elég gáz a grafikája.

Az UBIsoft+ nál is van most ilyen hogy 1 euró és akkor leszedhetem az összes AC játékot, de tudom hogy teli van ilyen side dolgokkal, mint anno a Shadow of Mordor, az is olyan volt hogy tetszett, de aztán annyi side dolog volt hogy a végére elvette a kedvem a sztoritól. Maga az open world jó, csak ne legyenek gyűjtögetni valók.

Én is így vagyok a fifával, hiába rossz a győzelmi arányom. Azért voltak nagyon emlékezetes meccseim ahol nyertem. Meg mondjuk ha felidegesít sem olyan hogy "értelmetlen" mint mikor van valami gyűjtögetni való és már századszor nézem meg youtube-on hol van, de én még mindig nem találom a mapon.

Meg sok játék úgy van kitalálva hogy kimaxolják a bennünk töltött időt, ezért is vannak az achievementek.

2023. aug. 10. 22:22
 5/8 anonim ***** válasza:
0%
Ha csak stresszt okoz akkor mar nem erdemes tobb idot rapazarolni. Jezus Yahusha visszajovetele kozel van elég megnézni mivan vilagba
2023. aug. 11. 06:40
 6/8 anonim ***** válasza:
0%
Lolozz, az elég jó kikacspolódás. Zsolt atya is azt tolja. Vagy régebbi gamek. Én is így vagyok, hogy túl sok időt vesz el fontosabb dolgoktól. Vagy még ott van az F1 2020, például, letolni egy rövid futamot. Vagy rövid szezont.
2023. aug. 11. 13:52
 7/8 anonim ***** válasza:
#6 Az a jatek nagyon toxic, senkinek nem ajánlom. Jobb tole megszabadulni orokre
2023. aug. 11. 16:17
 8/8 anonim ***** válasza:
100%

Offolni nem kell, viszont másképp hozzáállnod célszerű lenne.

Tehát ha jól értelmezem, a te problémád a mostani játékoknál az, hogy:

1. túl sok játék, bőség zavara, nem tudod melyiket lenne érdemes

2. túl hosszúak, túl időigényesek, túl sok beleveszős alfeladat van

3. túl sok kimaxolnivaló, unlockolnivaló kontent vs netes játékokba túl sok pro, idő lenne azt a szintet elérni

1. pont, érdemes felmérned miket szeretsz, milyen elemeket tartalmazzon, és így tagek alapján már direktbe tudsz keresgélni a neten, akár milliós játékadatbázisból is. Vagy reddites listákból, témákból. A neked leginkább megfelelőket így tudod megtalálni pl.

2. pont, lehet érdemes elvonatkoztatnod a modern open world mainstream játékoktól, itt mostanra már sokszor tényleg ezzel versengenek egymással a kiadók, hogy kié a hosszabb (lol). Simán vannak 200+ órás játékok is. A többségnek ez tetszik, ha neked nem, érdemes mást keresned. Van egyébként egy oldal a howlongtobeat.com, ott meg tudod nézni melyik játék mennyi idő kijátszva, alap főküldetéstől teljes kimaxolásig lebontva, átlagolva. És hát elég sok jó rövidebb, 6-8, 8-12, vagy akár még 2-4 órás végigjátszású játékok is vannak manapság.

3. pont, ajánlani tudom a gameplay alapú játékokat, akár fejlett ai-val. Ilyesmi játék lehet tipikusan a versenyzős, vagy verekedős, stratégia, vagy akár roguelike indie játékok, vagy összes hasonló ahol nincs story, és maga a játékmenet ismétlődése köt le. Ezeket tudod offline is játszani, nem leszel se másokhoz se az időhöz kötve, és sokszor tényleg rövid körökből áll 1-1 menet.

Üdv, egy másik 30+os gamer

2023. aug. 11. 22:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!