Fura hogy ilyen fiatalon nem játszom és játszottam aktívan egy sláger játékkal sem?
#10 Dehogy fogalmazta meg jól, kifejezetten ostoba megállapítást tett és általánosítást. Nem is érti mi a valódi probléma, helyette személyeskedni próbál a kérdezővel.
Tehát nem a sznobizmus miatt probléma hogy mainstream lett a gaming, semmi köze hozzá! Aki akar talál valódi sznob hobbikat és csinálja azt. A probléma azzal hogy mainstream lett a gaming, az az hogy rettentően alacsonyra került a színvonal, ígényesség és intelligenciaszint, ami sok modernkori játékból árad. A lebutítás nagyon is valós, mert minél több embert próbálnak megszólítani, és ennek bizony része lesz mostanra a diszkós Renátó is aki pl buta és nem képes szöveget olvasni és értelmezni ezért drága pénzen a szövegmennyiség róvására narrálva lesz szinkronszínésszel minden npc szövege, és mivel nem tud gondolkodni plusz tájékozódni se, ezért hatalmas questjelző nyíl fogja mutatni az irányt, csak követnie kell menni előre, csak gondolkodni ne kelljen az fárasztó. És mivel a zsigeri primitív embereknek a harc a minden sőt az egyetlen érték, az értelmes questek helyett is a legtöbb az olyan lesz hogy ölj meg embereket vagy szörnyeket, minél többet annál jobb, dagadjon az egó főleg ha 1 hites ellenfelekről van szó. És mivel kell a sikerélmény is ezeknek a primitíveknek, az egész story túlzottan heroikus lesz, már az első pár küldetésben meg kell mentened a világot 2X is, hiszen ha nem azt kapja amit elvár akkor meg se veszi a játékodat, hanem másokéra fog ugrani akiktől ugyanezt megkapja mert aláteszik. Ráadásként a nehézség is nagyon megváltozott, ezekben a maiakban sokszor semmi sikerélmény, mert mindent tálcán tesz eléd, és ami régen az easy vagy a normal szint volt, az mostanra sokszor a hard és superhard címen van illetve. Checkpoint savekről nem is szólva.
A mainstream játékipar sajnos nagyon lebutult manapság, és igenis köze van ahhoz hogy tömeges lett. Ez nem sznobizmus, egyszerű ipari és pénzügyi szempontok, így érnek el minél nagyobb játékos réteget és ezáltal profitot. A minőség és színvonal róvására sok esetben.
Indie és régi játék párti vagyok szintén. Amúgy a jelenség amiről írtam, nagyon jól kijön a Fallout 2 és mondjuk a Fallout 4 között is.
10-es vagyok:
Teljesen egyetértek azzal, amit mondasz. Főleg ezzel a mondattal: "A probléma azzal hogy mainstream lett a gaming, az az hogy rettentően alacsonyra került a színvonal, ígényesség és intelligenciaszint, ami sok modernkori játékból árad." Erre az én kedvenc példám a Witcher 3. Az első két része nagyon jó RPG volt, erre jött ez a borzalom, amiben pöttyöket kell követni a térképen.
Ugyanakkor azzal nem értek egyet, hogy nem szobizmus, amit a kérdező írt. Az AAA játék ipar egy fertő lett, el kell kerülni. De attól ő nem lesz különleges, mert mással játszik. És nekem eléggé az jön le az írásából, hogy ő ettől különlegesnek érzi magát. Ha nem így van, akkor elnézést kérek!
Szerintem mindenki játszón azzal amivel akar.
Sláger v sem neked kell jónak lennie nem ?
Én pl megkaptam már azt a kritikát hogy az én több kedvencem pl Wolfenstein The New Order, Killzone 3, vagy éppen a DmC Devil May Cry 2013 azért rossz játékok mert csak darálás van bennük.
Mindenkinek más tetszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!