Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Melyik a legjobb Resident...

Melyik a legjobb Resident Evil rész, és miért?

Figyelt kérdés

2023. ápr. 9. 00:14
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
78%
2, 4, 7, 8
2023. ápr. 9. 00:40
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
RE Village
2023. ápr. 9. 00:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

A Resident Evil 3 (eredeti). A sok választási lehetőség miatt, Racoon City nagyon különleges és alaposan bejárható, sok különféle fegyver/töltény fajta van benne és jók a fejtörők is. Szerintem az akció és a horror tökéletes ötvözete ez a játék. Valamint a zenék is szerintem a legjobbak a szériában.

Na meg persze Nemesis!

2023. ápr. 9. 01:56
 4/12 anonim ***** válasza:
34%
#3 sok valasztasi lehetoseg? Ne tulozzunk mar…
2023. ápr. 9. 12:55
 5/12 anonim ***** válasza:
89%

Számomra az Outbreak 1-2. Sajnos mivel csak PS2-re jelent meg, kevesen ismerik.

-Az első online kooperatív RE játék volt, bár az első rész csak Japánban, de a második már az egész világon így jelent meg. Óriási élmény egy haverral végigtolni, segíteni egymást. Offline módban az AI segített be, ami meglepően hatékony volt, magától harcolt, lehetett vele tárgyakat csereberélni, stb.

-Kétszer öt, rövidebb scenario, nagyon eredeti helyszínekkel (lángokban álló hotel, pióca-emberekkel fertőzött kórház, mutáns vadaktól hemzsegő állatkert, gyilkos rovaroktól nyüzsgő metróalagutak, stb.). Szinte mindegyiknek volt alternatív befejezése, történeti elágazások, ilyesmik. Rengeteg véletlenszerű esemény történik még a sokadik végigjátszás után is. Pl. egy folyosón, ahol már százszor is átfutottál, egyszer csak madarak törik be az ablakokat, és megtámadnak. Vagy a karaktered lehajol, hogy "Ez meg micsoda?", és felvesz egy kulcsot, amivel később egy kincses ládát lehet felnyitni. Rengeteg interaktív tárgy van a pályákon, pl. ha a szögbelövővel és a deszkákkal bedeszkázod az ajtókat, az tényleg lelassítja a zombikat, de később emiatt a késlekedés miatt az egyik NPC meg fog halni. Ha kinyitod a gázcsapot, akkor sokkal később megint arra járva egy csomó zombit egyszerre fel lehet gyújtani.

-Nyolc különböző játszható karakter, egyéni extra képességekkel. A diáklány hátizsákjába több tárgy fér, a riporternő kulcs nélkül tud zárakat nyitni, az ezermester fegyvereket tud barkácsolni a talált tárgyakból, stb.

-A játékban végrehajtott cselekedetekért pontokat kapsz (mint az achievement-ek), amikből ezernyi dolgot lehet megnyitni az új kosztümöktől új játékmódokig, videóktól a zenékig.

Szóval rengeteg dologban megelőzte a korát, és sok minden még ma is megállná a helyét. Persze emulátoron és privát szervereken még ma is tolja néhány őrült.

https://www.youtube.com/watch?v=kXAbqx8Ci2E

2023. ápr. 9. 15:54
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
5-ös. Végre vki aki beszél az, Outbreak játékokról, ahogy említettem nekem a Resident Evil 3 a kedvencem, de az Outbreak-en is gondolkodtam.
2023. ápr. 9. 16:46
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Azok amelyekben rögzített hagyományos kameraállás van.

Meg a 7es.

2023. ápr. 9. 17:21
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

én utálom a 7-et meg 8-at, az már túl horror... A régiek nekem nem horrorok annyira, sokkal inkább kalandjátékok, habár a 2. rész remakeje az mondjuk para volt néhány helyen, meg a Revelations is elég para volt néha, de valahogy mégsem az volt az érzésem hogy itt az a cél hogy összeszarjam magam... A régiekben az tetszett, hogy amolyan ügyességi játék volt inkább, fejtörők, puzzlek, és hogy milyen zseniálisan volt felépítve a játékmenet, hogy mindent fokozatosan adagolt, minden szoba vagy helység egy új dolgot hozott magával, új fejtörőket, új ellenfeleket, habár a backtrackinget utáltam, de mégse volt olyan borzalmasan szar mint a metroid prime-ban :D

De az 5 meg 6 is nagyon jó volt, legalábbis haverral osztott képernyőn, csak nyilván az már sokkal inkább volt egy Army of Two mint Resident Evil :D A 7 meg 8 meg már sokkal inkább volt Outlast...

Habár azt is hozzátenném, hogy nem anno gyerekként toltam ezeket, hanem már "felnőttként", szóval lehet ha gyerekként toltam volna akkor összeszarom magam, ugye akkor ennél jobb grafika nem nagyon volt (ps1 időkről beszélek), ma már azért megmosolyogjuk a kockás vért ha arról van szó, meg akkoriban nagyon más hasonló játék se volt, habár nem a RE teremtette meg ezt a műfajt hanem az Alone in the Dark, de az egy nagyon gagyi cucc volt és iszonyat rosszul öregedett :D

2023. ápr. 9. 19:14
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
#8: Ma már hihetetlen, de mikor kijött a Resi első része, sok ember jött át hozzám Playstationt vizslatni (akkoriban még ritkaság és hatalmas grafikai csoda volt), és felnőtt emberek szabályosan rosszul lettek már attól is, ahogy nézték, hogy játszom vele. "Úristen, ezt hogy bírod?" "Jézusom, én ezt nem merném...". Igenis, 1996-ban a Resident Evil maga volt a horror.
2023. ápr. 9. 20:36
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Nekem a 2 és a Village a kedvencek.

A 2 adta számomra át valahogy a legjobban a Resident Evil feelinget, a Village meg igaz nagyon más hangulatban de iszonyat jól elkapták, főleg a játék első felében.

2023. ápr. 9. 23:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!