Megéri ezeket a játékokat megvenni Steamen vagy Epic Gamesen?
Harry Potter Hogwarts Legacy, Batman Knight, Forspoken, AC Valhalla, NFS Unbound, Forza Horizon 5, Atomic Heart, Sans Of The Forest, Elden Ring, CoD MW2 Remaster, Dead Space Remake, Uncharted, Tiny Tina Wonderlands
Van itt olyan aki játszott ezekkel a játékokkal? Mit tudtok elmondani róluk jól sikerültek érdekesek lettek? Az érdekességet nem csak a sztorijukra értem hanem a harcra, helyszínekre, ellenfelekre és a grafikájukra. Nekem a régi eredeti Dead Space megvan steamen azt szerettem. De nem tudom, hogy ennek az újnak van e annyival jobb grafikája, hogy megérje megvenni. A többit azért kérdezem. Mert legutóbb a Cyberpunkért fizettem, ráadásul előre. És azóta is bánom, hogy kiadtam érte annyi pénzt. Mert úgy konkrétan minden rossz volt benne. Szerintem még a nyáron megjelent Saint Row is köröket ver rá. Szerintem elég silány a grafika ahhoz képest, hogy milyen vas kell hozzá meg főleg. Rossz a harcrendszer, ha megyünk egy étterembe pl ott nem is lehet megölni senkit. Rossz a sztori és túl sok az átvezető. Csak azért tudtam végig vinni mert vannak helyek amik menőek a maga SCifi behatása miatt.
A felsoroltak közül talán a Hogwart Legacy, Elden Ring és a Forza Horizon 5 amit kipróbálnék, de manapság már nem érzek késztetést hogy játsszak ezekkel.
Mármint 25 éves vagyok, van munkám, szabadidőmben néha leülök Witcher 3 elé, de már nem vagyok akkora gamer mint középiskolás koromban.
Amúgy nem mindegy hogy melyik platformon veszed meg a játékot. Csak hogy egy példát említsek Epic Games-en pár éve ingyenes volt a GTAV, beszereztem, viszont Steam-en már megvolt. Letöltöttem az Epic Games-es klienst és 10FPS-el kevesebb volt mint a Steam-es kliensen belül.
Ugyanezt tapasztaltam a Gog.com-os Witcher 3 és a Steam-es verzió között. Van egy teljesítmény romlás a Steam-en keresztül, ami Gog.com-on egyáltalán nem tapasztalható.
Viszont a felsorolt játékokat mindenképpen valami leárazás alkalmával szerezd be, amennyiért most árusítják a platformok szerintem túlárazottak.
Én jelenleg házra spórolok, úgyhogy még a kajámon is spórolok, úgyhogy lehet nem én vagyok a legjobb válaszoló, de úgy nézd, hogy azt az összeget és időt már nem fogod visszakapni soha.
Az Epic Games nagyobb részesedést ad a játékkészítőknek, ezért például ha azt nézed, hol tudnád őket jobban támogatni, az az Epic Games.
Epicen néha ki lehet fogni 10 dolláros kupont (vagy 15), ami közel 3 ezer forintos kedvezményeket ad x euró feletti játékokra (azaz nyilván nem fogsz tudni a kuponnal ingyen játékot szerezni.
Steam mellett azért voksolnék, mert nagyobb közösség van mögötte, több játékot is tartalmaz. Ez akkor nagyon nyerő, ha nincs Epic-Steam kompatibilitás az adott játéknál.
Játékokról -
AC Valhalla nekem például kicsit üres volt, open world, küldetések meg minden, de túl sok szabadságot ad. Nekem ezek a szintes-zónás openworld játékok például nem jöttek be annyira, de az AC Odyssey véleményem szerint sokkal jobb, az valamiért jobban elkápráztatott (bár a szintes részre nem emlékszek, de az biztos, hogy sokkal jobban lekötött, mint a Valhalla)
Dead Space, Uncharted - Dead Space nagyon jó horrorjáték, PS-en játszottam vele utoljára, de ha szereted az ilyesféle játékokat, szerintem megéri kipróbálni. Uncharteddel szintén PS-en játszottam régen, szerintem egyik legnagyobb klasszikusa volt a PS Exclusiveoknak régen, nagyon szerettem. Kimondhatatlanul jó akciójáték, és ha Tomb Raider és eközött kéne voksolni, biztos hogy Unchartedre tenném a voksomat.
Epicen semmit nem érdemes megvenni.
Ami a játékokat illeti:
Harry Potter Hogwarts Legacy - Állítólag nem lett rossz, de engem nem érdekel, így nem is néztem utána. Az érdektelenségnek semmi köze a körülötte csapott műbalhénak, úgy általában a Harry Potter univerzum hidegen hagy.
Batman Knight - Ez az Arkham Knight akar lenni vagy a Gotham Knights?
Forspoken - A steames értékelései elég vegyesek. Én legalább azt megvárnám, hogy jöjjön rá egy leárazás, mert 80€ egyébként is rablás.
AC Valhalla - Kihagyható.
NFS Unbound - Kihagyható.
Forza Horizon 5 - Megéri, ha a legutóbbi rész nincs meg. Megvárnék egy leárazást, ha megvan.
Atomic Heart - Leárazva 40€ körül igen, teljes áron nem.
Sons Of The Forest - Ez early access. Majd ha kész lesz.
Elden Ring - Megéri.
CoD MW2 Remaster - Elég vegyesek az értékelései, plusz egy remastert 70€-ért? Vicc. Eleve a World at War óta nem mondtam CoD-ra, hogy megéri.
Dead Space Remake - Ha nincs meg az eredeti, akkor megéri, ha megvan, akkor várj meg egy leárazást.
Uncharted - Az első 3 rész megéri, de azok PS exkluzívak maradtak. Vizont emulátorral úgy tudom, már játszható.
Tiny Tina's Wonderlands - Az értékelései jók, de engen egyáltalán nem hozott lázba, úgyhogy nem tudom.
"legutóbb a Cyberpunkért fizettem, ráadásul előre. És azóta is bánom, hogy kiadtam érte annyi pénzt. Mert úgy konkrétan minden rossz volt benne."
A türelmes emberek nevében köszönöm, hogy bétatesztelted nekünk.
Viccet félretéve, tanulópénz. Soha nem rendelünk elő senkitől semmit. Nem fog elfogyni Steamről meg GoG-ról a digitális kiadás és egy játék, amibe 50-100 órát bele fogsz tenni, ráér egy-két hetet, hogy kiderüljön, milyen állapotban jelent meg.
Hogwarts legacy - megéri, én a Harry Potter világát eléggé felületesen ismerem, de beszippantott így is hamar, mivel imádom a fantasy világokat. Ha hasonlóan vagy ezzel, akkor szerintem ezzel a játékkal nem nyúlsz mellé.
Batman Knight - ez nem tudom, de ha az Arkham trilógiára gondolsz, akkor megéri. Plusz egyre gyakrabban van leárazva is, így szerintem várd meg a steam tavaszi vásárt vele.
Forspoken - szerintem leárazva sem éri meg és ha ingyen adnák, akkor sem játszanék vele.
AC Valhalla - ez jó játék lehet, de én nem szeretem ha steamen kívül más launchert is kell telepítenem és használnom. Amíg ez fenáll, addig passzolom az ubisoft játékokat. Az egyiptomi résszel én sokat játszottam, mert imádam a nagy, nyílt, élethű világokat. A Valhalla is hasonlónak tűnik, szóval neked lehet megéri.
NFS Unbound - nem hallottam még róla
Forza Horizon 5 - nem tudom mi ez
Atomic Heart - nekem nem éri meg, mert orosz oligarchákat támogatnék vele, így leárazva sem fogom megvásárolni, megtartom a pénzt az ukrán fejlesztésű S.T.A.L.K.E.R. 2-re, ami év végén jön. Vegyeseket hallottam amúgy a játékról, gondolom ha téged érdekel a szovjet nosztalgia és kommunista fantasy, akkor megéri.
Sons Of The Forest - nekem már az első rész is kicsit unalmas volt, jobban lekötnek a fantasztikusabb túlélők, mint a Subnautica vagy a Grounded.
Elden ring - ez jó játok szerintem, megéri megvenni, de most már szerintem várd meg a steam tavaszi vásárt vele, ami mindjárt itt van
CoD MW2 Remaster - nem ismerem ezt a címet
Dead Space Remake - a dead space nagyon jó játék, bár azt hiszem itt is befigyel a második launcher, nekem meg van még a 2008-as verzió, de állítólag szépen feljavították, mindenképpen megvásárolandó, akár eredeti akár akciós áron, de megint: szerintem várd már meg a tavaszi vásárt steamen.
Uncharted - nem hallottam róla
Tiny Tina Wonderlands - ez akkor jó, ha szeretted a borderlands játékokat, akciós áron biztos megéri valakinek, nekem nem annyira
Az Atomic Hearts megvásárlásával senkit nem támogatnál, akit nem kéne és a S.T.A.L.K.E.R. 2 megvásárlásával senkit nem támogatnál, akit kéne. A háborúra ennek semmiféle hatása nem lesz, egyébként meg iszonyat korrupt mindkét oldal. Pontosan ugyanannyira támogatsz oligarchákat az ukrán fejlesztésű játékkal is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!