Minecraft fejlődése egy alternatív univerzumban? Ti mit gondoltok erről?
Az alábbi két videót néztem, amiben egy modot mutatnak be, ami visszahozza a bétás feelinget az új (jelenlegi) Minecraftba.
https://www.youtube.com/watch?v=3zFZjI3FZ2c
https://www.youtube.com/watch?v=v3BCn1435YA
Tegyük fel, hogy a Minecraftot mai napig Notch fejlesztené és a mai napig úgy nézne ki, mint a bétában. A lényegesebb frissítések (gondolok a következőkre: 1.7 - új biomok, 1.13 - aquatic update, 1.16 - nether update, 1.18 - új világgenerálás) és ezekben megjelent új blokkok, új ércek, új fák és új mobok ugyanúgy bekerültek volna, de a túltolt content nem vett volna el a játékélményből, továbbá a textúrák nem változtak volna meg és egyes érdekességek (sötét nether, void particles, lilásabb ég az erdős biomokban, numerikus ID rendszer, szürkésebb fénye a fáklyáknak; víz, láva és tűzblokk az inventory-ban) nem tűntek volna el, hogyan mutatna ma a játékban? Tegyük fel, hogy máshogy lett volna megoldva a harcrendszer is az 1.9-es frissítésben, illetve ugyanúgy lehetne modok helyett datapack-ekkel is bővíteni a játék tartalmát.
Szerintetek a leírtak alapján ma jobb vagy rosszabb lenne a Minecraft? Véleményem szerint jobb lenne, illetve jobb lehetne, leszámítva a bétában szereplő bugokat és laggokat. Megőrizné az igazi eredeti klasszikus Minecraftos hangulatát...
Részemről tök mindegy milyen új dolgok jönnek be, egy survival-ben úgy sem tudom kipróbálni/felfedezni az összeset.
Ti mit gondoltok erről?
Jobb, rosszabb, vagy ugyanilyen lenne?
Ha a mai napig Notch fejlesztené akkor el is felejtheted az 1.10 feletti nagy upgrade-ket, mert nem volna rá ember aki leprogramozza, nem díszből került oda kb 10-szer több programozó microsoft oldaláról, akik ezen dolgoznak.
Ilyen szempontból tegyük fel hogy nyertél a lottón 20 milliárdot és gazdag vagy. Talán így van de sokkal inkább nem.
Én a régi texture packet jobban szeretem, mint az újabbat - bár azóta csináltam sajátot szóval az ilyen kevert
De a lényeg: hiányoznak a régi verzióból ilyen olyan dolgok, viszont az új dolgok is hasznosak
Notch jól tette olyan szempontból hogy eladta, hogy sok pénzt kapott érte, viszont...
1) úgy néz ki mentálisan nem volt felkészülve rá és teljesen tönkretette a pénz
2) a Minecraft fejlesztése teljesen profit-centrális lett utána
3) Microsoft teljesen eltávolította Notch nevét az egészből amit nem tartok helyesnek
Személy szerint nem tudom eldönteni hogy jobb lenne vagy rosszabb a játék, viszont szerencsére iszonyú sok mod van és lehetséges azokkal olyanná tenni a játékot amilyenné szeretnéd. Személy szerint a 1.12 a kedvenc verzióm olyan modokkal ami érdekesebbé teszik a felfedezést/utazást (grapple hook, léghajó, ejtőernyő stb) és a túlélést (ha ugyanazt a kaját eszed, nem tesz jót, sok új főzési recept) meg ilyenek.
Csak úgy mellékmegjegyzésként, én nem értem minek raktak be új terrain generation-t ami vertikálisan magasabb hegyeket, barlangokat generált anélkül hogy olyan dolgokat is beletettek volna amik ezzel élvezhetőbbé váltak volna, pl siklóernyő.
5-ös, tudom hogy van elytra, de (szó szerint) end-game item kell a készítéséhez és a javítása se olyan egyszerű.
A glider amit én használtam ( [link] sokkal hamarabb elkészíthető (és máshogy is működik amúgy), sokkal jobb vele a játék szerintem, míg az elythre bőven lesz (akár több) tucatnyi óra mire meg tudod csinálni hacsak nem rusholod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!