Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Fps droppok a játékban....

Fps droppok a játékban. Megoldható? (Konfig: Ryzen 5 3600X, Rtx 3060 ti)

Figyelt kérdés
Kedves olvasók. Szeretném véleményt és ha tudtok akkor segítséget kérni. Fiatal vagyok mint minden fiatal én is szeretek játszani. Utóbbi évekbe a fortnite lett az egyik szívem csücske. Nagyjából 2-3 season-el ezelőtt tapasztaltam hogy az addigi játékmenetem ami 120 stabil fps körül volt max grafikán az 30-ra esett le főleg a legdrasztikusabban a körök első 10 percében. De a játék további részét is végigkísérik már ezek az fps droppok. A konfigurációm az egy Ryzen 5 3600X-es processzorból és Rtx 3060 ti videókártyából áll. 16 Gb rammal és egy jó alaplappal. Főleg ez adja az elkeseredésemet hogy egy ilyen felépítésű géppel már nem tudok élvezhetően játszani. Néhány oldalon olvastam hogy még jónéhányan küzdenek ilyesmi gonndal. Próbáltam jó pár megoldást már a kiküszöbölésére de hátha van valami amivel eme közösség segíteni tud. Előre is megköszönném az értelmes válaszokat és hogy elolvastad ezt a regényt. :)

2022. dec. 8. 21:46
 1/1 anonim ***** válasza:

Milyen felbontáson játszol? fullHD, max (W)QHD felbontásra jó a konfig.

mi az a jó pár dolog amivel próbálkoztál?

Játékon belül nézd meg, milyen élsimítást (anti-aliasing) raktál be, ha van, kapcsold is ki, kb értelmetlenül szétterheli a processzort, főleg 8x 16x értékeken. Ezeket valamilyen AA néven találod, FXAA, MLAA, MSAA, TXAA, DLSS stb.

Ha ez nem segít, akkor túlmelegedés miatti teljesítmény esést vagy valamilyen külső gépet terhelő programra gondolnék.

3600x nem mai proci, szóval gép teljes portalanítása, és újrapasztázás volt? Van beállítva valami alul feszültségezés, max órajel stb BIOS-ban?

Malwarebytes vagy egyéb malware kereső szoftvert használsz?

2022. dec. 9. 09:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!