Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért akadozik néhány régi...

Miért akadozik néhány régi játék újabb gépen?

Figyelt kérdés
Nagy fanja vagyok pl a Total War játékoknak. A Medieval II tök jól megy, ahogy a Rome II is. De pl Hearts of Iron IV is elég jól megy a játék elején. Viszont a Rome Total War akadozik. Néha nagyon, néha kevésbé. Próbáltam a kompatibilitásban állítgatni, de semmi. A gép egy Lenovo T470s.

2022. nov. 21. 16:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
55%
Azért mert ezek a mai új(és lócitrom) rendszerek még akkor sehol se voltak mikor ezek a játékok készültek. Ezen játékokra meg nem fognak időt pazarolni hogy különősebben kompatibilissé tegyék a winf#s 10-11-el. Mai napig Win7 a legjobb rendszer játékokra. Winf#s 10-11 csak az újabb játékokra jó(2015+) a régebbiek vagy mennek vagy nem(vagy pedig hibásan mint nálad).
2022. nov. 21. 17:23
 2/11 anonim ***** válasza:
mert a mai graf kártyák stb több szálon futnak. a régi szoftver meg nem tudja ezt kihasználni
2022. nov. 21. 23:21
 3/11 A kérdező kommentje:
Mi lenne a megoldás erre a problémára? Nagyon nem szeretnék lemondani a régi játékokról.
2022. nov. 21. 23:40
 4/11 anonim ***** válasza:

#2 nem is az a baj hogy több szálon futnak. Inkább a rendszert nem csinálták meg ezen a téren hogy a korai "digitális" játékoknak is jó legyenek az újabb rendszerek.

Első körben kérdező azt javaslom régebbi operációs rendszerrel próbálkozz. Ha ez nem segít akkor régebbi alkatrészeket is megpróbálhatod.

Mondjuk nekem 9th generációs procin is meg ddr4 rammal is tökéletesen mennek a 2000-es és korábbi játékok is gépemen win7 mellett. Szóval nem a többszálusággal lesz ott a gond.

2022. nov. 22. 00:32
 5/11 anonim ***** válasza:

A helyedben régi remastereket néznék, elég nagy divatja van ma már.

Ott van az age of 1,2 remaster, azok biztos mennek.

2022. nov. 22. 04:54
 6/11 anonim ***** válasza:

A kódolás a gondja, az új operációs rendszerek, az alkatrészekhez tartozó illesztőprogramok stb nem támogatják megfelelően (vagy épp sehogy) a régi játékokat és azok megoldásait.

Általában egy korábbi operációs rendszer szokott segíteni, de ha nagyon le akarsz menni retro játékok irányába, akkor egy régebbi celeron-os vagy quad processzoros gépet veszel használt piacon pár tíz ezerért és mehet rá az XP vagy win7.

Ha van remake, azzal is próbálkozhatsz, ott igazából a kód fel van fejlesztve a mai rendszerekhez, rendesen tudják kezelni.

2022. nov. 22. 13:43
 7/11 A kérdező kommentje:
Régebbi alkatrészeket nem tudok beletenni, mert laptopom van. Rendszert meg nem nagyon tudok telepíteni, mert nincs CD/DVD olvasó. Remastered pedig nincs minden játékból. Ha van, akkor meg lehet ahhoz már kevés ez a gép. Meg komolyan. Megvettem anno egy jó játékot. Most vegyem meg mégegyszer csak, mert az op.rendszerek szarok? Jó tudom, hogy erre megy ki az egész, de idegesítő.
2022. nov. 22. 16:07
 8/11 anonim ***** válasza:

A régebbi alkatrészek alatt azt értem, hogy kompletten veszel egy régi konfigot, amit kifejezetten retro játékokhoz használsz.

pl egy ilyet:

[link]

erre ráraksz egy win7-et és simán viszi a retro játékokat.

2022. nov. 22. 16:51
 9/11 anonim ***** válasza:

"Most vegyem meg mégegyszer csak, mert az op.rendszerek szarok?"

Léteznek leárazások is, plusz igen, ez a rendszer manapság. Vagy ott a virágbolti.

2022. nov. 22. 20:42
 10/11 A kérdező kommentje:
Egyébként a virtualbox is adhat megoldást?
2023. jan. 24. 13:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!