Ha megnyerem az egyik lottó főnyereményét, akkor mennyire szólnak bele hogy én azt mire költhetem?
Olvastam itt kommentekben, hogy nem csak simán átutalják a pénzt a számlámra, hanem be kell menni és több órán keresztül beszélgetni kell… Tartanak egy fejtágítót, hogy ne mondjam el minden ismerősnek hogy nyertem, sőt lehetőleg a közeli rokonokon kívül senkinek, meg ilyenek… Aztán pedig konkrét befektetési tanácsokat adnak, hogy mibe éri meg fektetni, aminek relatíve alacsony a kockázata. Biztos elmondják pl. hogy ne vegyek az egészből csak kizárólag egyféle kriptavalutát.
Én azon gondolkodtam, hogy mi van akkor, hogyha nyerek és annak amit mondanak a totális ellentétét szeretném csinálni? Megtehetem, vagy esetleg amit mondanak, az nem sima tanácsadás, hanem valamilyen szinten azt tényleg meg is kell fogadnom?
Illetve egyáltalán ezen a beszélgetésen muszáj részt vennem, vagy megmondhatom hogy nem érdekel?
Vagy ha ilyet tennék, akkor nem is adják oda a pénzt?
És mi van, hogyha egy szinte analfabéta éppen hogy csak a nevét leírni -és így számlát nyitni is- képes alkoholista hajléktalan nyer? Annak is leadják ezt az órát, mintha meg tudná érteni amit mondanak?
A lottó igazából csak a szerencsejátéknak (nem csak Magyarországon) jó, mert ő nekik konstans bevétel a szelvények miatt.
Kinek nem jó?
Magának a nyertesnek.
Miért?
Mert gyöngyöt vetnek a disznók elé.
Szebben fogalmazva, a játékosok nagyon nagy %-nak nincs pénzügyi kultúrája úgymond, mert nem abban a miliőben, tudatban, felfogásban éli a mindennapjait, hanem egy átlagos, akár low-life anyagi és tudati szinten. Hatalmas az esélye arra, amiről a #3-as is ír, hogy hipp-hopp elmenne a pénz mindenféle dologra. Ezek az emberek ezen a szinten nem tudnak a pénzzel bánni, mert ötletük sincs, hogy mit kezdjenek vele.
Értékálló dologba kell befektetni, illetve önképzésbe. Ez pedig az ingatlan, az arany és értékpapír. Nem utolsó sorban egy luxusautó, de nem biztos, hogy a nyeremény negyedét SLR McLaren-re kell költeni egyből. Persze mindennek van árnyoldala, ezeknek a befektetési módszereknek is, de még mindig jobb, mint haszontalan dolgokat felhalmozni, vagy múlandó dolgokra költeni, pl 1 hónap Bora Borán.
Az önképzés elengedhetetlen, minden téren. Nyelvek, lexikális tudás, stb, hogy a pénz ne ússzon el 5 éven belül. Nem azt mondom, hogy ne vegyen a lottónyertes a milliárdból egy 60 milliós Porschét pl, vagy javítson az életminőségén, mert még mindig marad bőven, de ne egyből a hegytetőn akarjon lenni a síkságról és a milliárdosok életét élni. Mert 1 nagy különbség van. A milliárdosnak van állandó izmos bevétele, a lottónyertes meg egyelőre csak egy irodai alkalmazott, bolti eladó, kutas, akármi a nettó X száz ezer Ft-tal. És ha elfogy a lottós ötös, akkor visszatér ugyanaz az élet, vagy egy még rosszabb, mint előtte.
Sok szerencsét!
Ne is vedd át a nyereményt ha ennyire parázol mert tuti átb*sznak hogy ebbe fektesd meg abba, aztán pár év alatt egy filléred s marad
Majd én tudom hova teszem nekem egy f*szopó se mondja meg
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!