Sok sakkot játszva fejlődök?
Attól függ kivel játszol. Ha jó ellenféllel játszol akkor fejlődsz, ha kezdővel akkor nem.
Számítógépes sakk programok is vannak, amelyeknél beállíthatod az ellenfél szintjét.
Én a 2000 körüli online ratingemet a következő módon értem el:
- Elő sakk közvetítést néztem, ahol a kommentátorok rengetek sakkelméleti dolgot érintenek, mindig a konkrét partira vonatkozóan, így szórakozva tanul az ember.
- Megnéztem néhány specifikus megnyitás videót, kiválasztottam, hogy nekem melyik szimpatikus, és elkezdtem ugyan azt a néhányat játszani.
- Minden parti után legalább röviden kielemzem, hogy mit csináltam jól, mit rosszul. Azt is megnézem, hogy ami ötletem volt, de elvetettem/az ellenfél mást lépett, az működött volna-e.
- Elolvastam néhány specifikus végjáték elemző cikket. Például sötéttel Caro-kannt játszom, így gyakran kell 2 futó ellen 2 huszárral védekeznem azonos gyalogszám melletti végjátékot, erről elolvastam 2 cikket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!