Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hány éves kortól engednétek a...

Hány éves kortól engednétek a gyereket WoW-ozni és CoD-ozni?

Figyelt kérdés
2022. máj. 21. 10:37
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
12-14 már belefér.
2022. máj. 21. 10:53
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is annyit mondanék, de mivel a tizenévesek könnyen függővé válnak, csak korlátozásokkal (max. X óra, vagy csak hétvégén).
2022. máj. 21. 10:55
 3/9 anonim ***** válasza:
81%
WoW-ra olyan 10-12 éves kor már bőven elég szerintem. CoD-ra viszont minimum 13-14(vagy több, persze ez függ attól is hogy CoD melyik része a kérdés). Abban viszont egyetértek a #2 válaszolóval hogy csak korlátozásokkal. CoD nem addictív DE a WoW nagyon is az tud lenni. Illetve Ami még fontos tényező hogy a WoW folyamatosos kiadásokat fog jelenteni(mindig megvenni a legfrissebb kiegészítőt+ a havidíja a játéknak). Persze ha nem szeretnél WoW-ra költeni van lehetőség alternativaként prívát szerverekre is menni, DE ott eléggé olyan a közösség hogy nem ajánlanám azt 1 gyereknek, illetve lévén hogy privát szerver bármikor bezárhat vagy bezárathattja Blizzard. Szóval ezt is érdemes figyelmebe venni majd.
2022. máj. 21. 11:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Sajnos 6 éves, az apja már kb 1 éve engedi neki, hogy ezekkel játszon, én meg hadakozhatok amikor kettesben vagyunk hogy miért nem engedem.. Ráadásul amikor az apja itthon van órákig engedi játszani. Hiába mondom mindkettőnek, hogy nem neki való, de az apja jön azzal, hogy ez már más generáció - ami persze engem marhára nem érdekel
2022. máj. 21. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk 7 éves a gyerek, neki a Minecraft van megengedve. Véres, lövöldözős, harcos játék felejtős. MMORPG meg pláne, ahhoz nőnije kell még.
2022. máj. 21. 15:31
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

#3 vagyok.

Hát az sajnos még nagyon korai. A WoW még "elmegy" mivel elég rajzfilmes a játék kinézete. Persze azt nem ártana tudni hogy eredeti vagy privát WoW-ról van szó. Eredetin ahol költeni kell, nyilván nem sok troll,paraszt ember lesz akik negatívan tudnák befolyásolni. Ellenben privát szerverek tele vannak olyan mocskokkal akiket messziről kerülnie kellene.

A CoD viszont semiképpen sem nekivaló ilyen fiatalon. Még ha csak a régebbi részeket is nézzük amiken én nőttem fel(cod első részei, nem a mai agyon...) akkor sem neki valóak. Azt azonnal törölni kell a gépről.

"de az apja jön azzal, hogy ez már más generáció"

Az addig oké hogy más generáció a mai korosztály már, de ne essünk át a ló másik felére. Más ha gyerekbarát játékokról van szó(mint amit pl 5-ős emlitett Minecraft) és megint más ha erőszakos játékokról van szó mint a CoD. CoD különősen most hogy a 3. világháború küszöbén állunk, de ez nem idevág.

Végülis a nem erőszakos játékokat lehetne engedni(Minecraft,Sims részek,Starshine/StarStable,Cities Ckylines,Surviving Mars és hasonlóakat) neki. Még a WoW sem akkora gond feltéve HA EREDETI WoW-ról beszélünk. Privát szerver semmiképpen sem neki való. Ami a privát szervereken ment még nekem is sok volt évekkel ezelőtt pedig mikor én próbáltam már 20+ éves voltam. Úgy kéne csinálni hogy gépen 1 külön fiókot létrehozni neki ahol csak azokat a játékokat tudja elérni amiket jóváhagysz(tehát gyerekbarát) és nem erőszakosak.

Minden erőszakos játékot pedig törölni kell a gépről. Egyáltalán nem tesz jót neki a CoD ilyen fiatalon.

2022. máj. 21. 18:36
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
#6 Steam-en például van Family View, ahol nagyon szépen be lehet állítani mind azt, hogy milyen játékokhoz férhet hozzá a gyerek, mind pedig azt, hogy a Steam mely funkciói engedélyezettek számára. Persze ez csak akkor működik ha Steam-en lévő játékokról beszélünk (Az én 1000+ játékos tartalmazó fiókomból szerintem bőven van mit kiválogatni mondjuk :D )
2022. máj. 22. 01:44
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Én 11 évesen már zombikat beleztem 2001ben.
2022. máj. 22. 10:34
 9/9 anonim válasza:
100%
16-tól, átlagban. Van olyan gyerek aki 14-től is lehetne, de szerintem káros a többségre.
2022. jún. 3. 10:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!