Mennyire hasonlít az AC Origins harcrendszere, struktúrája, játékmenete az AC Odyssey-re ?
Nagyon "butább" hozzá képest, vagy azért mert előbb jött ki nem annyira vészes ?
Sajnos a Valhalla nem annyira kötött le, Angliában már meguntam szörnyen, míg az Odyssey a többséggel szemben iszonyatosan bejött.
Én végig játszottam mind a kettőt.
Szerintem az Odyssey-é érezhetőbben jobb, személyre szabhatóbb.
Sokkal könnyebben tudod a sokkal több képességedet használni, kicsit hasonlít egy MMORPG-re, hogy lenyomod a gombot, és csinálja is a karakter az általad oda illesztett képességet.
Az Originsben ez azért teljesen másképpen van megoldva ha jól emlékszem, ott így "kombózni" kell inkább billentyűkombinációkkal, a képességek szerepe sokkal passzívabb.
Én imádom az Odysseyt, és az Origins is nagyon bejött, de ez a Valhalla harcrendszer ügyileg egy tökön rúgás volt nekem... Nem is tudom hogyan fogalmazzam meg.. A Valhalla harcstílusa mintha.. lomha lenne. Inkább lassabb ütésekkel operál, az odysseyben és az originsban ugráltál jobbra balra, el se lehetett kapni, egy agilis halálosztó isten voltál, a valhalla meg.. Inkább mintha egy Skyrimra hajazna, vagy Dark Soulsra. Lassabb, lendületesebb csapások. De hát végülis a vikingekhez lehet hogy ez inkább passzol, nem tudom.
Én úgy játszottam végig az Odyssey után az Originst, hogy a játék fájljai között keresgélve beállítottam, hogy nagyobb legyen a FOV, mert nekem túl közeli volt a karakter az originsben, az odysseyben távolabb van azért.
Játékmenet ügyileg nagyban eltér a 2, mert az Odysseynek cinematic szerű leanimált, színészettel átitatott párbeszédei vannak ahol feleleteket is választhatsz, az Originsben ezek egyike sincs meg.
Én még a craftolási lehetőségek terén is látok különbségeket, tehát az Odysseyben ott van a ruhák szinten tartása, a hajó fejlesztése is, a különböző (!) íjvesszőkön felül, tehát ott sokkal több lehetőség van arra hogy elköltsd mindazt a sok alapanyagot amit össze farmoltál a játék alatt.
Az Originsben a ruhadarabok nem fejleszthetőek, nincsenek szintjeik, ha jól emlékszem még attributumai se voltak tehát stattot nem adtak, csak pusztán esztétikai szerepe volt a kinézetnek. Fejleszthetted 1-2 dolgodat de akkora szerepe nem volt, mint az odysseyben.
Az Odyssey tartalmilag is hatalmas köröket ver az originsre. Tehát amiket csinálhatsz benne, az valami elképesztő mennyivel több mint az originsben. "halállisták" egész sora áll a rendelekzésedre hogy embereket vadássz, fejlesztheted a fő törött dárda fegyveredet, háborús csatákat szíthatsz és vívhatsz hogy a térkép erőfelosztását változtatgasd spárta és athén között, nem is beszélve a mercenary rendszerről, a lehetséges szerelmi szálakról, és még sorolhatnám reggelig.
Ettől függetlenül az Origins megér egy végigjátszást, mert bár szerényebb tartalmilag, de a történet elhelyezkedése, látványvilága, és (főleg az elég erős) története mindenképpen indokolja ennek az emlékezetes élménynek a megszerzését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!