RC repülők között melyiket a legolcsóbb elkészíteni a nagy(obb) méretarányú modellek esetén? Propelleres, sugárhajtású, esetleg egyéb (ha igen, mi)?
Nem a bonyolult kezelhetőség, nem a nagy magasságok elérése, nem a sebesség, nem a kifinomult/legvalósághűbb kialakítás a cél ebben a kiírásban, csupán a kézzel készített (vagy esetleg kit-ben vásárolt) RC (vadász)repülők minél olcsóbb elkészítése/összeállítsa.
Feltételezem a költségek tekintetében a sugárhajtású modellek elkészítése lehet a legdrágább. Ettől olcsóbb (de azért még - ha egyáltalán lehetséges - élvezetes) megoldások/kivitelek vannak?
Vagy egész jó alternatívák?
Engem az ilyen hárommilliós, vagy nyolcmilliós árak (mindegy mennyi, egyik drágább, mint a másik) meglehetősen elborzasztanak. :(
Párszázezres költségplafon gépenként beleférne - de ezek a dobálózások a milliós költségekkel számomra már túl sok.
A normàl légcsavaros jóval olcsóbb.
A hagyomànyos, balza-fenyő-szénszàlcső megfejtés elég olcsó, csak ügyes kezek kellenek hozzà.
A burkolat még sokszor az a termoplasztikus fóliaa.
Emellett sokan építenek gépeket habból is, ha jól emlékszem, depron a neve.
Szóval ez a két legolcsóbb.
3D nyomtatott repcsiket is làttam màr, de ahhoz baromira ismerni kell a nyomtatót.
A legolcsóbbak légcsavaros/propelleres verziók, sima könnyű fa vázzal, a külső felületi burkolat lehet akár műszaki papír vagy pausz papír (esetleg postai csomagoló papír) is, ha a legvégén szépen bevonatozod pára és eső ellen, de legtöbb esetben hőre zsugorodó műanyaggal vonják be, az hacsak nem töröd be vagy szúrod át elég végleges megoldás.
https://www.youtube.com/watch?v=Sy9UR2fXugY
https://www.youtube.com/watch?v=oUCnPoPw4l4
2. világháborús vagy az időtájt készült repülőkkel érdemes szemezgetni olcsóbb kategóriában.
Akkor konkretizáljuk, mi az a nagy, nagyobb méret. Fizikailag határold be, hány cm X hány cm ami neked már "nagyobb".
Nyilván cifrázni a végtelenségig lehet, attól függ mennyire részletgazdag gépet akarsz, mennyi festést akarsz stb, de normál esetben ha te készítesz mindent kézzel, pár százból simán ki lehet hozni, csak szánd rá azt a 2-3 (vagy több) hónapot, amíg mindent kimérsz, ledarabolod, összeragasztgatod stb.
Másfél-két méteres fesztávúak szoktak lenni a légcsavaros nagy RC (vadász) repülők. Nem én szerintem nagy. Cifrázni túl sokat nem kívánnék, hiszen ahogy írtam is:
"Nem a kifinomult/legvalósághűbb kialakítás a cél."
Ha ezt pár százezerből meg lehet oldani, akkor ennek én már most előre nagyon örülök! :) Köszönöm neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!