League of Legends-ben miért erőltetik annyira a "cuki" hős(nő) vonalat?
Szerintem azért, mert ezek a népszerűek, ezekért többet fizetnek, stb. Régen meg a nagymellű alulöltözött harcos amazonok voltak divatban, Caitlyn-t most dolgozták át végre normálissá.
Amúgy nekem pont kb. ők a kedvenceim, Zoé, Lillia, Neeko, Yuumi... úgy hallottam, ma már pár százalékkal több is a női gamer, mint a férfi, és a nőknek nem kell tömegesen se a harcos amazon, se a kőszörny, a cuki karakterek viszont okék. Velük még mindig könnyebb azonosulni. Ebben a játékban pedig amúgy nem azon van a hangsúly, hogy valaki meghal és szenved, fegyverek, gyilkosság, vér... Hanem, hogy győzd le a másik embert pár másodpercre úgy, hogy a képességeket a megfelelő pillanatban használod.
Azért, mert a cuki figurát könnyebb eladni, ha a cuki a karakter akkor nagyobb eséllyel veszel rá skin-t, vagyis ez bevétel a cég számára. A cég magasról tesz a magánemberek véleményére, ők egy bevétel vezérelt cég (mint kb mindegyik).
Ha a negyedéves bevételi mutatók és egyéb kimutatások azt mutatják ki, hogy az emberek többet költenek aranyos kinézetű karakterekre, mint pl egy krumpli Urgot-ra, akkor bizony ott futószalagon fognak kipotyogni az aranyosabbnál aranyosabb, gyerekes karakterek és skinjeik. A játékos tömegbázis nagy része így is 18 év alatti, akik nyúzzák a szüleiket, csak vegyék meg neki ezt meg ezt. Ha erre van kereslet, hülye lenne a vezetés nem kihasználni ezt és mellé adni a kínálatot.
A statisztika világa számokkal igazolja, hogy amit most csinálnak, az nekik bevétel szempontjából teljesen előnyös és megéri.
Én már rég otthagytam, mikor kezdett nagyon elmenni a 12+ gyerekeknek való dizájn világa felé, de nem is bántam meg. Viszont azért fikázni egy céget, mert van egy szoftvere, amiből pénzt akar csinálni ÉS mások hajlandóak is fizetni érte, kb értelmetlen. Nem kell szeretni, de ha ezt akarja a fizető többség, akkor ezt is fogja kapni.
A játék legeleje óta vannak yordle-ök, amik annak idején még rosszabbul is néztek ki, kb mint a hupikék törpikék. Lőfegyverek, meg akár robotok (blitz, orianna) is voltak mindig, ez mindig ilyen vegyes felhozatalú dolog volt. Sona is ott van, ő is a zenéjével harcolt. Szóval szerintem nincs gond ezekkel a hősökkel, bár én úgy általánosan toleránsabb vagyol a Riot megmozdulásaira, mimt a legtöbben.
Kettes, én is szeretem ezeket a hősöket, pedig fiú vagyok :) Lilia és Gwen nagy kedvenceim játékstílusban is, de Zoe és Neeko sem rossz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!