Régi Windows 98-as játékot hogy tudnék legegyszerűbben futtatni Win10-ben?
Ami csak 16 bites rendszerre megy fel. Van egy EF 2000 nevű játékom még eredeti dobozos verzióban, de sehogy nem tudom feltelepíteni még az alábbi oldalt kivesézve sem:
VBox-ban nem települ fel a Win98, mert valami "Windows protection error"-t ír ki: [link]
Aztán próbáltam DosBox-ban, de úgyse indult el az .exe fájl.
Ezen az oldalon Win10-hez javasolja, hogy VBox-ban tegyem fel az Ubuntut és telepítsem a wine-t, de utána nem értem mit kell csinálni.
Valaki tud segíteni, hogy tudnám ezt a régi Win 98-as játékot stabilan futtatni Windows 10 64bites környezetben?
Erre én is nagyon kíváncsi vagyok. Aki tud, segítsen. :)
Nekem ez a játék van kiírva cd-re: https://www.youtube.com/watch?v=EijFIQ_5ymk
És nem tudom futtatni a laptopomon, ami win 10-es.
Itt nézelődj, a kommentekben linkelték a Reloaded projektet, illetve a játékot is. Szerintem a dobozos verziót ne erőltesd, de lehet a Reloaded projekttel kipróbálhatod azt is.
2-es, a Disney's Hercules elérhető Steamen és GoG-on is, így ezzel nem lesz problémád.
A mostani Win 10 leggyakrabban 64 bites. Van egy nagyon régi játékod ami már nem tud futni sajnos. Ezeket probáld meg:
1. 32 bites Windows alól futtatni.
2. Kompatibilitánsi módban futtatni.
3. Oracle Virtual Box-al futtatni.
Hálásan köszönöm a segítségedet és a tanácsodat. Felmentem Steam-re és onnan meg is vettem a játékot. :) Tegnap este nagyot nosztalgiáztam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!