Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy alakult ki a szerepjátéko...

Hogy alakult ki a szerepjátékos közösségetek?

Figyelt kérdés
Előbb voltatok jóban, és utána gondoltatok rá, hogy "jó lenne szerepjátékozni együtt", vagy alapból szerepjátékos közösségként kerültetek össze? (Nem fejeztek ki a legjobban magam, de remélem, értitek)

2022. jan. 23. 08:14
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Az első még a 90-es években, osztályszinten. Akkor volt a nagy fantasy "robbanás", mindenki fantasy regényeket olvasott, ott voltak a lapozgatós könyvek, és mikor az egyikünk bátyja jött az AD&D-vel, hogy ez olyan, mint a Kaland-Játék-Kockázat, csak többen lehet játszani egyszerre, rögtön húszan is ugrottunk rá. Papírból hajtogattunk húszoldalú dobókockát, de szép is volt... :)

A második csapat már a 2000-es években, interneten szerveződött, az rpg.hu fórumában.

Ha megjelenik végre az 5. kiadású D&D magyarul, akkor ahhoz már Facebookon fogok társakat keresni.

2022. jan. 23. 11:49
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Szintén a 90-es években. Az unokatestvérem valamilyen tábor vagy iskolai kirándulás során játszott, amikor hazajött vett egy alapkönyvet, "megfertőzött" engem, meg a testvérét, én meg a barátaimat.

"Papírból hajtogattunk húszoldalú dobókockát, de szép is volt... :)"

Mi üres margarinos dobozba tettünk kis cetliket, amikre felírtunk számokat, és dobás gyanánt húztunk egyet. :)

2022. jan. 23. 17:11
 3/4 A kérdező kommentje:
Nekem eszembe sem jutott volna a kockára ilyesmi megoldás :O (mármint úgy értem, hogy sajnos ennyi kreativitás nem szorult belém 😅)
2022. jan. 23. 18:12
 4/4 anonim ***** válasza:
100%

De kár hogy én időmben már nem volt akkora divat, nálunk ilyen jó közösség sem volt. Most irigy vagyok.. :(

22/L

2022. jún. 17. 08:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!