Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hallottatok már ilyenről?

Hallottatok már ilyenről?

Figyelt kérdés
Ismertek olyan társast amiben az egész történelmet de legjobban a 20. század történelmét lehet végigjátszani akár megváltoztatni?

2022. jan. 19. 20:40
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
88%

Itt van pár...

[link]

2022. jan. 19. 20:55
 2/13 anonim ***** válasza:
86%

Twilight Stuggle

Watergate

Talán a Through the Ages (New story of civilization) is ide sorolható.

De van még több tucatnyi.

Keresgélj a boardgamegeek nevű oldalon. Lehet szűrni tematikára is.

2022. jan. 19. 23:02
 3/13 A kérdező kommentje:
#2 tudnál egy linket adni a boardgamek oldalhoz? Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!!!
2022. jan. 20. 09:18
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
2022. jan. 20. 09:20
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
(amúgy be tudtad volno ütni google-be és egyből kidobja...)
2022. jan. 20. 09:21
 6/13 A kérdező kommentje:
köszönöm, bár az őszintét megvallva nem találtam pontosan olyat amilyet akartam. OLyat amiben haladthatunk a történelemben de bárhol alakíthatunk és így a vége teljesen más lesz. pl nagy britannia miniszterelnökét megválasztatjuk még egy ciklusba vagy ilyesmik. Me4g akár mondjuk háboruzunk egymással
2022. jan. 20. 09:23
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem csak 20. század, akkor Korokon át ilyesmi. De ezt már írtam.

Ahhoz, hogy alakítani tudj és aszerint változzon a játék menete, rohadt nagy doboz kéne az összes potenciális döntéssel meg következményeivel. Az ilyen játékot legacy játéknak hívják. Keress "wargame" kategóriában legacy játékot.

2022. jan. 20. 14:15
 8/13 A kérdező kommentje:
hát őszintén csak a 20. vagy a 19. századosok érdekelnek
2022. jan. 20. 15:37
 9/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem hinném, hogy pont az egész 19. 20. századot végig játszó társasjáték létezne, de olyan van egy pár, amit egy adott esemény köré tematizáltak.

Ilyen például a

Watergate, igazi újdonság a piacon, kifejezetten konfrontatív játék, a Watergate ügy tényleges történelmi szereplőivel a táblán, politikusok között kell megtalálni a kapcsolatot,

vagy a

Secret Hitler ami egy vicces titkos szerepes party játék, amiben az 1930as évek Németországában vagyunk, és Hitlert próbáljuk hatalomra juttatni vagy megbuktatni, a titkos szerepünknek megfelelően,

aztán, csodálkozom, hogy senki nem említette eddig:

Pesti Srácok, itt kooperatívan, közösen együtt kell felszabadítani Budapestet, mielőtt visszatérne a Vörös Hadsereg.

Ha beleásod magadat, sok történelmi vonatkozású játékot találsz, vagy ami köthető valahogy egy bizonyos történelmi korhoz, bár sokszor ez csak a játéktól független kerettörténet, mint pld.:

Ticket to Ride - elvileg arról szól, hogy az ipari forradalom után beindul a tömeges vasútépítés a 19-20 századok fordulójára.

2022. febr. 10. 02:32
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Hát nem tudom, ha valaki konkrétan történelmi vonatkozású játékot keres, ahol "a történelmet lehet végigjátszani és akár megváltoztatni", akkor a secret hitler meg ticket to ride hatalmas pofára esés lenne szerintem :) Teljesen más stílusú, mint amit a kérdező keres (szerintem), még akkor is, ha a tematika szegről-végről kapcsolódik. Ebből az erőből a Brass: Birmingham is ide sorolható.
2022. febr. 10. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!