Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Kezdek kifogyni az rpg-kből?

Kezdek kifogyni az rpg-kből?

Figyelt kérdés
Rpg-k alatt nem akció játékokra gondolok amikben vannak rpg elemek, mint pl karakterfejlesztés. Hanem ahol összetett dialógus van és van ráhatásom a világra, történésekre. Ilyenekre gondolok: Fallout 1,2, 3 és new vegas, baldurs gate 1-2, neverwinter nights, planescape és még sorolhatnám. Az újabbakat nem bírja el a gépem ezért 6-8 általam szeretett crpg-t szoktam újra és újra elővenni. Kifejezetten vágyom egy új kalandra, egy felfedezetlen világra, de nemigen találok már semmi újat az rpg-k világában.
2021. dec. 27. 16:06
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Dragon Age: Origins még mehet a listára, nekem az egyik kedvenc CRPG-m. Illetve az Outward, ami érdekes lehet, bár ott meg kell jegyzenem, hogy NAGYON oldschool RPG vonalat követ, szóval 50-50 hogy bejön-e.
2021. dec. 27. 18:00
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Oh, és ha egy kicsit alternatív élményre vágysz, és nem bánod hogy sokat kell olvasnod azért cserébe, hogy egy rendkívül immerzív világképet kapj a játéktól, akkor a Sunless Sea is egy jó választás lehet.
2021. dec. 27. 18:02
 13/26 A kérdező kommentje:
11.Ezerszer végig vittem a szériát.
2021. dec. 27. 18:44
 14/26 A kérdező kommentje:
Játszom valamit amit kikapcsolt aggyal is lehet élvezni, aztán átgondolom mit veszek elő.
2021. dec. 27. 18:47
 15/26 A kérdező kommentje:
Végül a fallout 2 höz értem, megint.
2021. dec. 27. 19:21
 16/26 anonim ***** válasza:
HAVEN
2021. dec. 27. 19:26
 17/26 anonim ***** válasza:
Gépen milyen pontosan? Mert ott pl a The Outer Worlds is, Obsidian féle játék...
2021. dec. 27. 19:31
 18/26 A kérdező kommentje:
Gépigényt elnézve lehet elfutna.
2021. dec. 27. 19:38
 19/26 anonim ***** válasza:
54%

Ugyan nem RPG-k (nincs benne karakterfejlesztés mint az RPG játékokban), de a történetük miatt érdemes utánuk nézned, hátha.

Heavy Rain

[link]

Beyond two souls

[link]

Detroit: Become Human

[link]

Life is Strange

[link]

Life is Strange: Before the Storm

[link]

Ezek olyan "játékok", amik inkább interaktív filmek, a cselekményeket, így a befejezés függ attól, korábban hogyan döntöttél vagy oldottad meg a feladatokat (QTE). Persze nem egyenlő mértékben tudod befolyásolni a sztorit, ebből a szempontból a Detroit magasan a legjobb egyes döntések miatt konkrét jelenetek is kimaradhatnak, amik nem "alibi" részek, rendesen 10-20 percesek, további döntési lehetőségekkel. A sztorija mindnek kiváló viszont.

Firewatch

[link]

Hellblade: Senua's Sacrifice

[link]

A Plague Tale: Innocence

[link]

Ezek inkább "sétaszimulátorok", miközben haladsz előre, úgy megy a sztori is. A Firewatch igazán különleges, 4-6 óra alatt kényelmesen végigvihető, de a rövid játékidő alatt végig feszes, nincs üresjárat. A Hellblade egy nagy metafora, nagyon sötét, nagyon komor játékmenettel, érdekes betekintést ad egy megbomlott elme világába. A Plague Tale egy kicsit RPG, lehet a karaktert fejleszteni, de nem összetett a dolog, de ahogy haladsz előre, úgy áll egyre több eszköz a kezedbe, amivel megoldhatod a kihívásokat.

2021. dec. 27. 19:59
 20/26 A kérdező kommentje:
A beyond, heavy rainről azt hittem eddig hogy konzol exklúzív. A life is stranget próbáltam de az nekem túl lányregényes.
2021. dec. 27. 20:07
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!