Ketten is játszható társasjátékok?
Sziasztok!
Szeretném meglepni a páromat valami társasjátékkal karácsonyra. Elsősorban olyanok érdekelnek, amik ketten játszva is élvezetesek, hiszen nincs gyakran időnk nagyobb társaságokat összeboronálni, és egyébként sem nagy társasos a baráti körünk.
Kooperatív és egymással versengős játékok is érdeklnek (bár inkább kooperatívak, mert utálok veszíteni, hihi :D). 10 plusz-mínsz 1-2 ezer Forint keretem lenne rá.
Köszönöm szépen a válaszokat előre is!
7 Csoda párbaj, kétfős játék és rengetegen szeretik, de kompetitiv
Watergate-ügy, kétfős, nagyon jókat hallottam róla és kívánság listámon van, ez is versengős
Mind a két játék 7-8 ezer forint körül van.
A 7 csoda: párbajt mi is szeretjük :) Vagy hát én inkább. A barátnőm nem szeret gondolkozni társas közben, úgyhogy csak random veszi el a lapokat :D
Az eddigieket kiegészítve:
Azul
Patchwork
(Pandemic)
Hanamikoji
Fedőnevek: négyszemközt
Illetve fel lehetne sorolni egy halpm olyan játékot, ami 2-4 főig játszható ugyan, de 2 fővel is jó.
Aki szereti a kissé absztraktabb, kifejezetten kétszemélyes játékokat (sakk, dáma, malom, Backgammon stb) azoknak társasjátékos fórumokon sokan ajánlják a Hive-ot. Tudtommal nincs hivatalos magyar neve, "bogársakk"-ként is szoktak hivatkozni rá.
Jópofa, a "bábuk" hatszögek amiken különféle ízeltlábúak (rovarok, bogarak, pók) vannak, amelyeknek különféle lépés-képességeik vannak. Tábla nem kell hozzá, hanem a hatszögeket egymás szomszédságába lehet lepakolni, majd a már letett hatszögekkel úgy lépni, hogy a kialakult alakzatot nem bonthatjuk meg.
A kulcsfigura a "méhkirálynő", és az a cél, hogy az ellenfél méhkirálynője mind a hat irányból körbe legyen véve másik figurákkal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!