Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogyha van videojáték ötletem,...

Hogyha van videojáték ötletem, kihez forduljak?

Figyelt kérdés

Hogyha felmerült bennem egy ötlet, amiből esetleg tudnának videojátékot csinálni, akár külföldi cég, kit keressek, kinek írjak?

Nem troll kérdés, komolyan érdekel.

2021. dec. 6. 11:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem rosszból mondom, de a kutyát nem fogja érdekelni.

Minden nagy cégnek meg vannak a saját kreatív munkatársai akik "ötletelnek" és valószínűleg sokkal professzionálisabb módon űzik ezt a szakmát mint "kovács pisti kiskunborzasztóról".

2021. dec. 6. 11:51
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

Nagy cegeknek igen, de másnak nem nagyon van erre embere.

Egyedul max az indie piacon, vagy szabaduszokkal tudsz beszelni, de ha nem egyedul csinalod meg, kb semmi profitod nem marad.

2021. dec. 6. 13:16
 3/11 anonim ***** válasza:

Annyi tippet tudok adni, hogy ha programtervező informatikusnak mész, a diplomamunkád lehet ennek a játéknak az elkészítése.

A bátyám ezt az életutat járta be, és ő például egy 2 dimenziós platformer játékot készített diplomamunkaként. Addigra már megtanulod úgy a dolgokat az egyetemen, amit meg nem, megkapod a helyes iránymutatást ahhoz, hogy autodidakta módon megtanuld.

Nem árt ha ugyan ilyen módon, magadnak megtanulsz bánni néhány komolyabb grafikai programmal, hogy a grafika rendben legyen.

Programtervező informatikusként pedig a későbbiekben úgy is gennyesre keresheted magad. (kezdő bruttó 350, 1-2 év után 500+ egy cégnél hogy programozz) Tehát életútnak sem egy rossz dolog.

Ha úgy döntesz hogy belevágsz, talán biztató képként tarthatom eléd ezt a játékot

[link]

Híres ez a játék arról, hogy egyetlen egy ember készíti. De van még sok ilyen játék is. Kitartás, és eltökéltség, és idő kérdése.

2021. dec. 6. 13:17
 4/11 anonim ***** válasza:
25%

3-as vagyok

Tudom hogy azt kérdezted "kinek szólj hogy csinálják meg" de ha te magad vagy annyira eltökélt, hogy végigjárt azt az utat, aminek a végén te magad készíthesd el ezt a játékot olyan módon, amilyennek megálmodtad, abból készülhet igazi remekmű is.

Ha megvan a megfelelő elszántság, és tényleg látod magad előtt ezt a dolgot, mint az álmodat, akkor megérheti követni. Sokan könyvet írnak, művésznek mennek ilyen ihletek miatt. Ezt kell megragadni és végig vinni, és a végén ebből készülhet majd valami nagy és csodálatos. Nem szabad alábecsülni azt ha egy ember több éven át tökéletesít valamit a fejében, és űzi, hajtja magát hogy a végén megvalósíthassa.

2021. dec. 6. 13:21
 5/11 anonim ***** válasza:
44%

"Híres ez a játék arról, hogy egyetlen egy ember készíti. "

Akkor miért beszél többesszámban a játék fejlesztésével kapcsolatban?

"Kinetic Games is new indie game studio focusing on virtual reality. We are currently developing a 4 player Co-op horror called Phasmophobia."

[link]

2021. dec. 6. 13:23
 6/11 anonim ***** válasza:
Azóta már biztos kinőtte magát, felvett munkatársakat, és a profitból céget alapíthatott. De ez a játék annak idején úgy robbant be a köztudatba, hogy egy ember dolgozik rajta.
2021. dec. 6. 13:25
 7/11 anonim ***** válasza:

[link]

itt egy cikk róla, valóban egyedül kezdte el csinálni a srác

nem semmi utat járt azóta be

2021. dec. 6. 13:29
 8/11 anonim ***** válasza:

A legtöbb ilyen "van egy jó ötletem" játéknál az a baj, hogy nincs rendesen kidolgozva, alapvető hiányosságai vannak.

Ha komolyan gondolod, akkor részletesen, pontról pontra vázold fel a játékot, találd ki az adott mechanizmusokat hogy lehetne elkészíteni, csinálj róluk skicceket/ábrákat stb.

Ez így alaphangon úgy 30-40 oldal, és ez csak egy váz, amire el tudsz kezdeni építeni, és egyáltalán szóba áll veled bármilyen cég is. Ennek hiányában kb suttogás vagy a szélviharban.

2021. dec. 6. 15:08
 9/11 A kérdező kommentje:
Nagyon nagyon köszönöm ezt a sok hasznos infót! Az a helyzet, hogy csak ötletem/tervem van, nem vagyok informatikus, programozó, sajnos semennyit sem konyítok hozzá. Akkor ahogy értem, ez nem "csak úgy megy", hogy van egy ötletem kidolgozva, konkrét elképzelésekkel, és azt én leírom, és elküldöm vmi nagy cégnek. Sajnos az nem opció hogy én kezdjek el dolgozni rajta. :/
2021. dec. 6. 15:35
 10/11 anonim ***** válasza:
Igen, ezek általában ilyen gyermeki képzelgés, hogy van egy jó videójáték ötlet, és azt csak el kell küldeni egy kiadónak, és azok majd annyira zseniális és innovatív ötletnek tartják hogy csak ezért megcsinálják és kiadják. Na a valóságban ez abszolút nem működik.
2021. dec. 6. 15:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!