A Halo játékoknak mi a története? Vannak ezek a földönkívüliek, akik ellen harcolni kell, de hogyan kezdődött ez a harc a játék történetében és miért?
Amennyire én tudom:
Van az előzmény játék a Halo Reach. Ebben egy névtelen Spartant irányítunk. A játék arról szól, hogy az földönkívüliek, vagyis a Covenant megtámadja a bolygót miközben a Forerunner-ök (Előljárók) egyik ereklyéjét keresik. A bolygót csupán azért pusztítják el, hogy bizonyítsák az emberek feletti hatalmukat. A végén a Pillar of Autumn nevű hajó elmenekül Master Chief-el a fedélzeten, aztán a bolygót felperzselik. Innen indul az eredeti első Halo amikor az űrhajóval megérkeznek az első Halo gyűrűre. Itt már Master Chief-et irányítjuk, játék közben megtudjuk, hogy a Halo egy fegyver ami minden életet kiolt, hogy megálítsa a Flood (Áradat) nevű parazitákat. Mert ha nincs gazdatest a parazita sem marad életben. Ezeket a gyűrűket pedig szintén a Forerunner-ök építették, de őket elpusztította a Flood.
Innen a 3. részig úgy megy tovább, hogy a Covenant ellen harcolunk.
Tovább sajnos nem tudom, mert még csak a Halo 3nál járok.
Ha valaki még válaszol az remélem kiegészíti a leírást és kijavít ha valamit rosszul tudok.
Kiegeszites:
A Covenant erosen vallasos vezetoi azt hiszik hogy a Halo egyfajta kapu a menyorszaghoz, es be akarjak kapcsolni.
Inkabb ezert harcolunk a Covenant ellen, es pusztitanak el az emberek par gyurut. Legalabbis egyet biztosra, reg toltam a jatekot.
A Szövetség be akarja indítani a Gyűrűket, hogy megkezdődjön a Nagy utazás. Ez egy vallási dolog náluk, amit a próféták hirdetnek, de vagy nem tudják vagy nem érdekli őket, hogy a Halo gyűrűk minden életét elpusztítanak sok fényévnyi sugárban. Ezenkívül ki akarják irtani az emberiséget. Ez a két ok, amiért meg akarják állítani az emberek a Szövetséget.
Az Előfutárokat nem az Áradat pusztítja el, hanem utolsó megoldásként elsütötték a Gyűrűket, hogy megállítsák az Áradatot. Ezt a Halo 2-ben tudjuk meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!