Skyrim anniversary edition-hoz lesz valaha működő 100%-os magyarítás?
"a svéd filmre ott az angol felirat"
És akkor ez miben más annál, mint hogy egy játékra meg ott a felirat? :D
Na miután kibeszéltétek h kell-e vagy sem magyarítás egy játékhoz, a kérdésre válaszolva itt egy régebbi cikwk a magyarítás készítőjétől:
Tehát amíg nem oldódik meg a modolás addig nem lesz magyarítás sem.
"ehát akkor sok a szöveg benne, pont ahogy írtam. Most akkor miért is álltál belém?"
Csak mert sok a szöveg benne még NEM kell hogy magyarítva is legyen. Sok játék van amihez sok a szöveg, még sincs magyarításuk. Pláne a Skyrim-nél fölös. A szövegek kb 80% csak item/spell/etc leírások, a maradék csak a story. A mainstory kb fél nap alatt kivihető ha arra mész rá, szóval elég rövid maga a story, a sok egyéb dologtól lesz hosszú és igazán élvezhető a játék.
Szóval még mindig fölösleges hogy legyen magyarítás. Angol a világnyelv,arra jönnek a játékok. Mi lenne akkor ha a játékok még csak angolul sem jelennének meg? Szóval minden kifogás. Aki akar játszik angolul. Aki meg nem tud minimálisan angolul(16 évesen elég ciki már) az magára vessen és várja a magyarításokat... Sok story alapú játékhoz nincs magyarítás és nagy eséllyel sose lesz. Skyrim meg pont story-ban a leggyengébb
Őőőőő, kezdem azt érezni, hogy a falhoz beszélek, de komolyan, már kínomban felröhögök az írásaidon :D
Aki nem olvassa el a leírásokat, könyveket, minden lóf..szt az utolsó betűig egy TES játékban, az pont a lényegről marad le? Persze, a main story nem olyan hosszú, csak az a gáz, hogy a játék tartalmának a 95%-a pont nem a main stroy. Tehát nem felesleges a magyarítás.
"Angol a világnyelv,arra jönnek a játékok. Mi lenne akkor ha a játékok még csak angolul sem jelennének meg? "
Ennek a mondatnak nincs értelme, mit szerettél volna leírni?
"ki meg nem tud minimálisan angolul(16 évesen elég ciki már) az magára vessen és várja a magyarításokat... "
És te ennek ellenére komolyan azon problémázol, hogy valaki várja a magyarításokat? Ember, miért ne várhatná? :D Úgy rápörögtél a semmire, jó hogy nem te mondod meg mindenkinek, hogy milyen nyelven kötelező beszélnie anyanyelvi szinten :D
Nem vagyok olyan marha idős, de pl. általános iskolában én sem tanultam angolul anno (hanem németül), gimiben is csak második nyelvem volt az angol, a világ legrosszabb tanárával és később, egyetem alatt kellett nem kevés pénzből és időből felhúznom az angolomat használhatóra.
A nálam egy generációval idősebbeknek pedig életükben nem volt lehetőségük angolul tanulni. Őket te most csak úgy önkényesen kizárnád az összes játékból? Mi vagy te, valami angolfetisiszta diktátor? :D Nem érzed, hogy röhejes az egész okfejtésed?
"Sok story alapú játékhoz nincs magyarítás és nagy eséllyel sose lesz. "
Akkor azokat majd vagy nem játssza, vagy megvárja a magyarítást aztán csókolom. Vagy nekiáll, csak közepes angoltudással is nagyban csorbul az élvezeti értéke.
#10 "Kikapcsolódni nem tudok angolul, mert figyelnem kell a nyelvre, mert nyilvánvalóan nem anyanyelvként beszélem :)"
részvétem. nekem sem anyanyelvem az angol, mégis ki tudok kapcsolódni angolul. ehhez elég egy film, vagy egy jó könyv.
el tudsz olvasni mondjuk egy Feist vagy Gemmell regényt szótárazás nélkül?
nem rövidek ezek sem. ha igen, máris angolul kapcsolódtál ki.
"A nálam egy generációval idősebbeknek pedig életükben nem volt lehetőségük angolul tanulni. Őket te most csak úgy önkényesen kizárnád az összes játékból?"
48 évesen én annak számítok? már kiskoromban is tanultam nagolul, pedig csak oroszt tanítottak általános suliban. de senki nem tilotta hogy járj angolra. az iskolai nyelvtanítás egybként is kritikán aluli minőségű.
megsúgom a 90-es években sem voltak magyarítások, sőt online szótár sem volt, sem google fordító, szóval szótárazni kellett. tudod, nagy vastag könyv, ami lapozgatsz és böngészed hogy hol a szó amit nem értesz.
kérdező, nincs is jobb mint játék közben szélesíteni a szókincsedet
amúgy meg hiába akarsz vele magyarul játszani, ha NINCS hozzá magyarítás
játssz a 10 évvel ezelötti kiadással. nem beszélve arról, hogy azt kedved szerint moddolhatod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!