Xbox series x VAGY xbox series s + PC fejlesztése 200.000 forintból?
Sziasztok!:)
Azt hallottam, hogy ugye most jelent meg az xbox új generációja (pontosabban tavaly) és tervezgettem, hogy vennék egy series x-et majd a szülinapomra. Természetesen ez maradt volna a választásom, viszont tegnap meggondoltam magamat, mivel hallottam, hogy az intel készíti a videókártyáit, ami hasonló erősségű lenne mint egy gtx vagy rtx vidikártya, és gondoltam, hogy talán azt veszem meg + gépem fejlesztése tárhellyel és rammal plusz egy xbox series s. Szóval nektek mi a véleményetek róla?:D Intel vidikártya+Ram+ SSD és HDD fejlesztés + Series s / Xbox series x?:D
Szgépem jelenleg:
8Gb ram
140gb ssd
240gb hdd
Gtx 1050 2Gb vram
proci: Intel I5 4570
a procit szeretném, hogy maradjon, a ramom kezd haldokolni, minden játék kifagy és utàna írja hogy kevés a memória. A tárhellyel már eleve nem voltam barátságban, minimum kéne egy 500GB ssd és 1TB hdd.
Összesen amit költenék a gépembe az kb 2Terás hdd : 15ezer, 1Tera ssd 35ezer / 500gigàs az 20ezer, egy 16gigás ram 30ezer, és majd az intel GPU lenne majd 50-60 ezer 2022ben. GPU annyira nem lenne fontos, ráér később, mivel még meg sem jelent az intel arc gpu;)
Összesen lenne kb 140ezer, szóval a konzollal együtt 240ezer lenne.
Meg még azt sem tudom, hogy jó lesz-e az a jövendőbeli intelnek a GPUja.
De ez még mind pletyka, decemberig pedig még több dolog fog kiderűlni:D
Erre annyit lehet mondani az Intel sok dolgot ígér, csak épp kb semmit nem tart be. A mikrochipek (lapkák) gyártása akadozik és így is marad következő év végéig ha nem tovább, a valós teljesítménye is kérdéses, lásd a csoda 9xxx és 10xxx szériát, ahol 70-90% plusz teljesítményt ígértek, aztán lett belőle kb 30%, az is a plusz mag miatt.
Ha lesz is komolyabb procijuk (ami azért kétséges), oda már új alaplap is kelleni fog, ami minimum 30e lesz, mellé új DDR4-es ram, megint minimum 25e, szerintem nem éri meg.
Series-ből S vagy X rajtad áll, az X komolyabban felszerelt, cserébe jó 70-80 ezerrel többe kerül.
Ahogy írták ha full HD (1080p) a cél, akkor az S is elég a maradékból meg vegyél magadnak játékot.
Ha gépet akarsz fejleszteni, akkor előbb javasolnék egy G szériás AMD-t, de ahogy elszálltak ennek is az árai, nem éri meg (kb 100e csak a jó APU-s processzor és hol van még a lap meg a ram).
Összességében neked kell döntened, mire költöd a pénzedet, én ennyiből hanyagolnál a konfig fejlesztést, inkább addig nyúznám amíg be nem hal. Én is már kényszerből cseréltem kb 1,5 éve egy jobb AMD-re a régi 4. genes intelt mert egyre több játéknál volt 10-15 FPS-em a processzor miatt.
nehogy azt hidd, hogy annyival olcsóbban fogja adni az Intel, processzor piacon is jóval többért kínálják azt amit tud az AMD olcsóbban.
Amúgy én a helyedben Steam Decket vennék, PC-t fejleszteni sosem érte meg, mert 1-2 év és már teljesen új dolgok vannak a piacon, amik hiába erősebbek vagy nem dolgoznak együtt rendesen a régi alkatrészekkel, vagy az alaplapban nincs ilyen foglalat, stb... A Steam Deck meg a tökéletes választás játékosoknak, hordozható, elfut rajta minden játék, és azt telepítesz rá amit akarsz, nem kell a szaros gamepass hozzá, vagy hogy attól félj jövőre kihoznak egy erősebb konzolt a tiédet meg nem támogatják tovább (ahogy az MS tette az xbox one vs xbox one X-el ... )
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!