Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Frontier miért nem tesz jogi...

Frontier miért nem tesz jogi lépéseket?

Figyelt kérdés

Frontier készítette a Jurassic World Evolutiont és már készítik a második részét. Vitathatatlanul a filmekhez hasonlóan csúcsminőségű. A probléma az, hogy licenct az Universal Studiotól kapták, nem nyilvános a bevételek mekkora részét veszi el a licencért az Universal Studio. Rossz teljesítés esetén félő a második résznél, nem lesznek új tartalmak, mert vissza veszik a licencszet.

Ezért a Frontiernek jogi lépéseket kellene tenni az őket másoló prehistoric kingdommal szemben. Tisztában vagyok vele, hogy előbb kezdték ezt fejleszteni, viszont a Jurassic World Evolution sikere miatt rengeteg dolgot átmásoltak belőle. Lehet mondani, hogy egy ilyen játék nem lesz olyan sikeres, de a lopás az lopás. Sikertelensége ellenére is elvehet annyi vásárlót a Frontiertől, amennyi pont elég lehet a licenc elvesztéséhez.

2021. aug. 5. 15:58
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Hány éve alatt nem tudtak egy értékelhető játékot letenni a prehistoric kingdom készítői? Arról ne is beszéljünk, ha el is készülne, akkor is egy igénytelen játék lenne. Fontier ehhez képest egy kitűnő játékot volt képes készíteni. Sőt már a második részét készítik. Frontier játéka minden figyelmet megérdemel, a másik pedig nem.
2021. aug. 10. 16:19
 12/30 anonim ***** válasza:
100%

Hogyan tudsz összehasonlítani egy olyan csapatot, aminek ez már ötödik játéka egy olyannal, aminek ez lesz az első?

Szerinted a Frontierosok hol kezdték? Ugyanúgy kicsiben, az Elite Dangerous játékkal egy kickstarter gyűjtéssel, pont mint a PK.

Aztán így építgették az egészet fel és jött a többi játékuk.

A PK csapat még kicsi, de ha ez a játék ugyanolyan sikeres lesz, mint az Elite Dangerous vagy akár a Planet Coaster, akkor majd lesz lehetőségük még jobbra megcsinálni, akár frissítésekkel, akár egy folytatásban.

De ezek hosszú évek...

2021. aug. 10. 17:01
 13/30 anonim ***** válasza:

"A frointer ehhez képest egy kitűnő játékot volt képes készíteni" nem tudtam, híg, a planet zoo-ról van szó.

A JWE minden szinten megbukott, ami állatkertes játékot illeti. Nincs növekedés, nincs jó harcrendszer csak ilyen animés körökre bontott, majd egy évet kellett várni hogy olyan minimum dolgok bekerüljenek a játékba mint a kuka és a pad, a pályák írtó kicsik, az emberek csak biodíszletek. Ezt egy 2004-es játék simán hozza tudod az Operation Genesis. Ha ezt nem tudták megugrani, akkor nincs miről beszélni.

A második rész pedig nagyon átlátszó, egyértelműen a PK nyomása miatt "készül".

2021. aug. 10. 17:51
 14/30 anonim ***** válasza:
100%
Perelni nincs miért, a dinoszauruszokat egy cég sem birtokolhatja, a többi pedig már a kákán is a csomó keresés. Majd az emberek eldöntik, hogy a PK kell nekik, vagy a bukott JWE folytatása. Én más döntöttem.
2021. aug. 10. 17:56
 15/30 anonim ***** válasza:
100%

Oké, utálod a PK-t, mert "viszonylag" valós őslények és pont ezért tollak.

Már írták ezt és... ha lesz a jövőben kérdés, hogy x-y magán vagy jogi személy mért nem védi le a dinókat stb., hogy azok az ő szellemi meg fizikális tulajdonai, az te leszel.

Az a nagy helyzet, hogy a JWE kettő sem fogja tudni azt hozni, mit a PK, mivel abban sem lesz egyedfejlődés és szaporodás. Plusz a JWE fejlesztői nem kis csapat és PZ esetén látható mit tudnának alkotni. JWE esetén ez nincsen. Mért? Mert a JWE-t nem szeretetből csinálják, csak egy megbízás munka és csak azt készítik el mit muszáj.

Másik nagy gond, amit egyik válaszoló írt, hogy a PK vs. JWE pont arra példa, hogy a konkurencia nem mindig azt eredményezi, hogy még jobbat akarnának a felek. Kezdetek óta figyelem a PK fejlesztését, támogattam is őket, meg van az alfa. PK elkezdte a kitűzött célokat és saját elvárásait lejjebb adni azután, hogy a JWE szinte nulla teljesítménye ellenére is népszerű lett.

Tehát a PK kitűzte a 100%-ot. Jött a JWE ami azt mutatta, hogy 20% is bőven elég, hogy az emberek kétpofára zabálják, mert jó a hulladék is. Tehát a PK levitte 60%-a amit el szeretne érni. Erre jött a JWE2 ami már 30%! Lyuhé!

PK részéről fordítva sült el ez a konkurencia jobb terméket teremt dolog. Igaz az animációk és grafika sokkal szebb lett, de rengeteg játékelem vagy törölve lett, vagy kispadon van, hogy talán megcsinálják, de nem biztos.

2021. aug. 10. 18:11
 16/30 A kérdező kommentje:

Frontier képes volt remek játékot készíteni annak ellenére, hogy nincsenek benne miket hiányolsz. Jurassic World Evolution nem minimalista játék, rengeteg állat van benne, mik nem szerepelnek a filmekben. Ha csak a kötelező dolgokat készítették volna el, akkor fele ennyi se lenne.

Süt az írásodból a gyűlölet a játék felé. Esetleg csak ki kellene próbálnod, pár óra múlva el is felejtenéd a prehistoric shitdomot.

2021. aug. 12. 18:31
 17/30 anonim ***** válasza:
A JWE egy Jurassic-franchisera épülő játék, a PK meg nem. Ennyi erővel a DnD készítőit meg beperelheti Tolkien családja, mert hasonló az alapötlet?
2021. aug. 12. 19:50
 18/30 anonim ***** válasza:
100%

Megvan a Jwe, játszottam is vele, mikor epicen ingyen osztogattak behúztam így tudom biztosan beszélni a hülyeségeiről és hiányosságairól.

Szerencse hogy belőled nem árad a "Prehistoric shitdom" felé a gyűlöleted, és ennyire objektív vagy. Véletlenül sem akarsz elásni egy játékot.

2021. aug. 13. 15:30
 19/30 anonim ***** válasza:
100%

Meg van a PK alfa. 59,2 órám van benne. + a pár éves Kickstarter demo.

JWE összes DLC-vel 568,1 óra + 100-200 közt még mikor a torentes változattal játszottam. Igen, megvettem az összes DLC-t. A modok sokat dobtak a játékon.

JPOG, ZT1 és ZT2 több ezer óra. Dino Island nem tudom hány óra,

WLP1-2 csak ránézés volt.

Tehát tökéletesen jól tudom mikor arról beszélek, hogy a JWE az állatkertes játékok alapvető elemeinek jó részével sem rendelkezik. Nem csak hím és nőstények egyedek hiánya (JPOG-ban sem volt), de nincsenek letehető padok vagy kukák.

2021. aug. 13. 15:39
 20/30 anonim ***** válasza:
100%
Ja igen. 2003-as JPOG-ben maguktól kinyíltak az ajtók. 2018-as JWE-ben a csukott ajtókon mennek át szellemként az emberek. 15 év deinnovációja.
2021. aug. 13. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!