Csak engem tölt el egy régi, klasszikus játék nosztalgikus érzéssel, még akkor is, ha gyermekként (régen) nem is játszottam vele?
Figyelt kérdés
Gondolok én az olyan klasszikus játékokra, mint a Doom 1-3, Quake 1-4, Half-Life 1-2, GTA Vice City/ San Andreas, stb., melyeknek nem mindegyikével játszottam. Már csak azért is, mert ha belegondolok azokban az évekbe, amikor még gyermekként először kezdtem el önállóan a gép előtt játszani, már akkor 2005, 2006 volt, ezek a játékok pedig még előtte készültek, belegondolni, hogy akik akkor voltak gyerekek, fiatalok, amikor ezeket kiadták, már hány évesek( maga az idő forgataga), valamint a régi játékgrafika és hangulat is egyfajta nosztalgikus érzéssel tölt el. Nektek ad egy nosztalgikus érzést egy régi játék, ha nem is játszottatok vele régen?2021. júl. 7. 18:41
1/2 anonim válasza:
Csak azok a játékok amelyekel régen is játszottam, pl GTA vice city , amelyekek nem játszottam régen nem tudnak lekötni a béna grafikájú miatt.
2/2 A kérdező kommentje:
Nekem valamiért a régi grafikák nem tűnnek bénának, csak egyszerűen "nem túl fejlettnek", régiesnek (kivétel persze az olyan "tényleg" ronda grafikák, amikre rossz ránézni), ami a retro hangulattal, játékmenettel, illetve zenével együtt egy nosztalgikus érzést vállt ki. Mint egy középkori vár, vagy reneszánsz kastély, vagy jól karban tartott óváros, ami nyílván nem felel már meg a modern kor sablonjainak, illetve elvárásainak, viszont mivel régi, értékes, jó érzés benne elbarangolni, egy fajta időutazást ad a múltba. Hasonló érzést adnak a régi klasszikusok is.
2021. szept. 17. 17:51
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!