Aki játszotta mindhármat, melyik tetszett a legjobban és miért? Dragon Age, Skyrim, Witcher
A Skyrim már a legelején hatalmas szabadságot ad. A prológ után arra mész amerre akarsz. És a fejlődés nem xp-hez kötött. Hanem ha valamit sokszor használsz egyre jobb leszel. Ha a hatalmas világok és rengeteg feladat bejön,nem fogsz csalódni.
A Witcher. Nagyon,de nagyon nagy favorit. Sztori orientált,szuper karakterekkel,remek harcrendszerrel,jó zenék,szép tájak és full magyar.Xp-hez kötött fejlődés és szinthez ajánlott feladatok.
Nekem mindkettő favorit.
Remélem tudtam segíteni.
Dragon Age-ből is volt több rész, meg a Witcherből is.
De ha legutóbbi játékok, vagyis a Dragon Age Origins, Witcher 3 és a Skyrim között kell választani, akkor egyértelműen Witcher 3, más labdába se rúghat. Nagyon nagy élmény, és a kiegészítők is jók lettek, de főleg a Blood and Wine.
Dragon Age Originst nem bírtam végigtolni, unalmas volt számomra, pedig a korábbiakat mind végigtoltam.
Skyrim még egész oké, végigvittem, de számomra kissé csiszolatlan volt.
A Dragon Age-ből csak az Origins-t játszottam, de azt is nagyon régen. Ha jól emlékszek, ott nem respawn-olnak a szörnyek, ami nekem kifejezetten nem tetszett, akárcsak a Gothic játékokban, mivel én szeretek néha grind-elni, loot-olni, stb. Területet tekintve nem ad valami nagy szabadságot, és rengeteg hely van, ahova nem lehet később visszatérni. Történetét tekintve viszont eléggé egyedi, szóval amiatt mindenképp ajánlom.
A Skyrim a terület mellett a modok terén adja a legnagyobb szabadságot. Modokkal kb. bármivé át tudod alakítani a játékot, és ide nem csak az idiótaságokat kell érteni, hanem normális dolgokat is. Rengeteg új gyönyörűen kidolgozott fegyvert, karaktert, küldetést és mást lehet hozzáadni a játékhoz, ami majdcsak lekörözi a legtöbb rpg-t, és nagyon könnyen megvalósíthatod a saját ötleteidet is, ha van rá időd és türelmed. A történet viszonylag kötött, viszont több szál van, és te döntöd el, hogy mikor melyikkel foglalkozol. Pár helyen van beleszólásod is a dolgok alakulásába, viszont az a sztori jeleneteknél ki is merül. Nem lesz akkora befolyásod a világra, mint más rpg-kben.
A Witcher számomra is egy örök kedvenc. Az első és második része még kisebb területekre van osztva, ami fejezetenként lesz bejártható, és 1-2 fejezetet kivéve nem térhetsz vissza a korábbiakhoz. A harmadik rész viszont nyílt világú, ha nem is egyből, idővel felfedezhető lesz minden. Emellett a Witcher széria egyike azoknak a ritka játékoknak, ahol van new game+, illetve importálhatod a korábbi mentésedet az előző játékokból, így pár cuccodat megtarthatod az előző játék végéről, és néhány korábbi döntésed is hatással lesz a következő játék eseményeinek alakulására. Szóval emiatt is érdemes végigjátszani az első két részt is, nemcsak belevágni a harmadikba.
Őszinte leszek, a Dragon Age terén nincs sok tapasztalatom. Amire még emlékszem, hogy ott több karakter is van a csapatodban, amelyek közt tudsz szabadon váltani. Némelyik harc némi stratégiát is igényel, mint a KotOR részekben. Szóval ha érdekel az ilyesmi és jó történetet akarsz, akkor Dragon Age. Ha badass szörnyvadász akarsz lenni egy baromi jól befépített világban, akkor Witcher. Ha pedig a magad útját akarod járni a modok nyújtotta végtelen lehetőséggel, akkor Skyrim. Tudom, hogy ezek után a válaszom nem sokat ér, de én azt javaslom, hogy ha teheted, próbáld ki mindet. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!