Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Szerintetek érdemes így...

Szerintetek érdemes így belekezdeni?

Figyelt kérdés

Voltaképp nem tudom, hogy ez megfelelő kategória-e, de azért leírom.

Szóval, a lényege a kérdésemnek az volna, hogy szeretnék megtanulni angolul, viszont nekem ezek a Duolingo féle appok nem túl érdekesek, szóval arra gondoltam, hogy csinálnám ezt játékosan.

A tervem a következő: Bár régiek, de érdekelnek a Forgotten Realms játékai (classic fantasy) és ezek által kezdenék el tanulni (főleg szókincset akarok fejleszteni), szóval ahogy játszok, egy szótár (nem google fordító) segítségével fordítgatnám a történetet és tanulok is, egyben játszok is. Szerintetek ez így hatékony módszer tanulásra?

Abban biztos vagyok, hogyha magával ragad a FR világa, akkor kb évekre lekötnének azok a játékok. Mi a véleményetek erről?

2021. máj. 16. 11:49
 1/6 anonim ***** válasza:
49%

igen

ahogy a könyv olvasás is arra jó hogy növeld a szókincsed

az eleje nehéz lesz, kitartást!

2021. máj. 16. 11:52
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod! Akkor mindenképp elkezdem! Könyvben is gondolkodtam már, de ott egyelőre maradok a magyar nyelvnél, mert még sajnos vannak bajaim az olvasással, mármint hiába érdekel a könyv tartalma, mégis kevés időt szánok rá (jobban lekötnek a játékok). Ezt persze igyekszem orvosolni, mert olvasni jó dolog!
2021. máj. 16. 12:01
 3/6 anonim ***** válasza:
amúgy mi a baj a Google fordítóval? gyorsabb mint egy szótárt lapozgatni. illetve vannak neten egynyelvű szótárak (értelmező szótár) bár ahhoz azért kell tudni valamennyire angolul
2021. máj. 16. 12:12
 4/6 A kérdező kommentje:
A google fordítóval az a bajom, hogy bár tudom gyorsan lefordíthatnám a mondatokat, de szerintem kevésbé maradnának meg a szavak azáltal. Helyette egy telefonos szótarat használnék, hogy kifejezetten szavakra keressek rá és az által a szövegkörnyezetet felhasználva kikövetkeztetném a tartalmát a szóvegnek.
2021. máj. 16. 12:29
 5/6 anonim ***** válasza:

csak szavakat forditass vele, ne egész mondatokat

de oké biztos az app is jó

amúgy az rpg miatt lesznek speckó szavak, amiket egy általános szótárban nem fogsz megtalálni

2021. máj. 16. 12:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Meglátjuk mit alkotok ezzel az appal, ha végképp nem adja, akkor barátkozom a google-lel :D
2021. máj. 16. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!