Manapság szinte már kihaltak a dobozos ,tokos,lemezes videójátékok ?
Igen, elég régóta funkcióját vesztette már a lemez, mivel ma már 50 GB fölött van elég sok játék, így nincs értelme 8-10 lemezzel bohóckodni. A frissítések miatt pedig szintén értelmetlen egy kiadáskori verziót telepíteni lemezről, ha utána a fájlok 90 %-át úgyis cserélni kell.
Szerintem még most is megy valamennyire az a módszer, hogy van a dobozban mondjuk 1 lemez, amiről elkezded a telepítést, de ennek alapból nem volt sok értelme.
Ott sem vesz feltétlenül mindenki lemezest. Én nagyon ritkán veszek fizikai játékot, pedig jobban szeretem, a PS Store-on viszont általában sokkal jobb áron vannak.
Ja én is azért veszem mert használtan olcsóbb 😅
Pont ezt akarja kiküszöbölni az xbox, hogy ne lehessen eladni vagy cserélgetni a játékokat...
Igen, kvázi nem érdemes dobozos játékot venni (vagy gyártani), már csak a játékok mérete miatt is (a GTA V pl. 7 DVD-n volt, pedig nem egy új játék), plusz szállítási költségek...
Én max akkor veszek (vettem) dobozos játékot, ha a dobozban volt valami extra dolog is (pl. ahogy a Witcher dobozában benne voltak a Gwent kártyacsomagok).
Konzolon a kapacitás nem probléma, mivel ott Bluray-t használnak. De a gyártás, szállítás, stb miatt nyilván nekik is jobb lenne, ha mindenki digitálisan vásárolna.
Én legutoljára régen crysis 3-at vettem meg. Fémtokos változatot is adtak hozzá a műanyag tokon kívül. Rajta volt a crysis 3-on a főszereplő a nyilas aztán elraktam dísztoknak. Nem most volt már az sem.
Na ,de ha nem éri meg tokos játékokat gyártani akkor miért árulnak még a mai napig is dvd,blu -ray filmeket ? Lemezen,tokban ?
Mert sokan csak így veszik. Sokan nem költenek interneten, készpénzzel szoktak vásárolni így szokták meg, el akarják később adni, stb.
Amúgy a gyártók ezekkel az emberekkel nem fognak tudni kapcsolatba lépni, nem járnak fel az online store-okba, nem néznek kritikákat róla, nem követnek streamereket. De ha ott van az áruház polcán a tok ott jobban elérhetnek sokakat. Megnezik megforgatják és kosárba teszik. Ez volt velem nemrég a Red dead 2-vel az életbe nem töltöttem volna le eddig se tettem, csak épp meghozta a kedvemet amikor megláttam a teszkóban.
Internetes reklámra meg elvből nem nézek rá.
Az internet kinyírta.
Egyfelől a játékok eszetlen nagyok és PC-n nem terjedt el úgy a Blu Ray, mint a konzoloknál.
A másik oldalról pedig majdnem minden komolyabb megjelenés day1 patch-csel jön, aminek a mérete sokszor összemérhető magával a játékkal.
Harmadszorra pedig mára az összes játékhoz online DRM van (Steam, Uplay, Origin, Battle.net, Rockstar Social Club), vagyis ha dobozosan veszed, akkor sem tudod tovább adni, ha ráuntál.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!