Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mennyire zavaró számotokra...

Mennyire zavaró számotokra játék mentek során a GUI HUD?

Figyelt kérdés

A kérdésem csak egy felmérés lenni hogy szeretitek amikor a játék a képernyőn mutatja az infókat, felugró ablak, karika hol az objective? Életerő stbb?

Titeket nem zavar?

jan. 6. 22:26
A kérdező szavazást indított:
Engem nem zavar a túl sok GUI elem
A minimalizáltat részesítem előnyben
Legyen csak ha nincs rá szükség halványuljon el
Egyáltalán nem szeretem
4 szavazat
 1/4 anonim ***** válasza:
Én kombinálnám a minimalista hudot az elhalványuló huddal!
jan. 6. 22:32
 2/4 anonim ***** válasza:
Csak akkor legyen ha te hivod elő. Mint pl Days Gone-ban a legnehezebb nehézségi szinten.
jan. 7. 00:39
 3/4 anonim ***** válasza:

Minél kevésbé tolakodó, annál jobb. Vannak részei, amik csak ragtapaszok egy rossz játékdizájnon, pl. Az objective marker. Amit lehet, azt jobb organikusan, a játékvilágba beépítve megmutatni, sokan fel szokták hozni jó példának, ahogy a Dead Space mutatja az életerőt és lőszert, de az abban a formában inkább csak sci-fiben működik.

Alapvetően gyűlölöm, amikor a képernyő negyedét eltakarja egy tolakodó hud. Rengeteg játék rengeteg fölösleges adatot közöl, akkor os, amikor nincs rá szükség, vagy a fontos információt a rossz módon közli.

A Skyrimban ha felveszel egy küldetést, rögtön megjelenik egy marker, ami pontosan oda mutat, ahova menned kell, pontosan arra a dologra, amivel interakcióba kell lépned. Mindezt úgy, hogy a küldetés adó nem mond el semmit, ami alapján marker nélkül rájöhetnél. A Morrowindban a küldetésadó pontos leírást ad, ami alapján tudod, hova kell menni, vagy ha nem, a feladat része rájönni. Marker nincs, egy bejegyzés van a naplódban, hogy a küldetéssel kapcsolatban mit mondtak vagy mire jöttél rá.

jan. 7. 06:11
 4/4 PMC Wagner ***** válasza:
Nem mert játék közben szoktam minden lófszt csinalni. Így nem felejtem el hol is tartok/tartottam
jan. 7. 18:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!