Rátok is írt már valaki steamen, hogy szavazzatok valamilyen cs:go témában és belinkel egy oldalt?
Fotown valami az oldal neve. Nem nyitottam meg, mert én nem is cs:go-zok. Viszont google-ban rákerestem és azt írták, hogy így el lehet lopni a steam profilt, ha megnyitom és "bejelentkezek" az oldalon keresztül.
Most akkor félnek kéne, hogy kinézték a profilom vagy ez csak véletlenszerűen megy? Mit lehet ilyenkor tenni? Már tiltottam az illetőt, sajna előtte elfelejtettem jelenteni.
Millió ilyen bot van aki kéretlenül rád fog írni. Nem vagy kiszemelt, egyszerűen végigmennek minden fiókon, hátha horogra akad valaki. Nagyobb az esélye, hogy spamelnek, ha játszottál korábban a játékkal és nyilvános a raktárad, amiben vannak CS:GO tárgyak - ez egy jelzés, hogy potenciális áldozata lehetsz a csalásnak. És ez csak egy típusa a több tucat hasonló átverésnek.
Alapvető szabálya - és jól csinálod -, hogy kéretlen üzenetek tartalmát ne nyisd meg, hivatkozásaira ne kattints. Magában még a kattintás sem baj, csak ne lépj be semmilyen oldalra még akkor sem, ha Steam-en keresztüli hitelesnek tűnő azonosítást kér az oldal.
Valószínűleg őt már átverték és átvették a fiókja felett az irányítást, és akkor a fiókját kezelő bot végigmegy az ismerősein is, újabb fiókok megszerzéséhez.
A másik lehetőség, hogy nem vették át a fiókja irányítását, csak valami gambling oldalt használ ahol a refer linkek spameléséért ő valami kedvezményt vagy jutalmat kap, és ezért próbálkozik végig az ismerősein.
2019-ben nekem így lopták be a Steam fiókom.
Egyik barátlistás ismerősöm fiókját ellopták (azzal a módszerrel amit lentebb leírok), majd az ő nevében küldtek nekem egy hivatkozást, mellé magyar szöveggel leírva hogy lehet X játékhoz skint szerezni olcsón..
Mivel ismerem a srácot személyesen is (igaz akkor már vagy egy éve nem beszéltünk) megbíztam benne és bejelentkeztem a Steam adataimmal az oldalra.
Abban a pillanatban a key logger program le is nyúlta a bejelentkezési adataimat, a másik pillanatban pedig át is írta (egyből kaptam az emailt hogy egy orosz IP-ről történt a bejelentkezés) , ezzel végleg kizártak a fiókomból.
A Steam Guard sem véd ilyen ellen, mert itt te magad pötyögöd be az adatokat, a Guard-al pedig gyakorlatilag jóváhagyod, hogy ellophassák a fiókod.
Én szerencsés voltam, mert 30 órával a lopás után a Steam support visszaállította a fiókom.
Bár ehhez a szerencséhez hozzájárult a rengeteg piaci és banki tranzakcióról szóló email, amivel bizonyítani tudtam, hogy az ellopott fiók korábban az enyém volt.
Szóval SOHA semmilyen hivatkozásba nem szabad bejelentkezni a Steam adatokkal, még akkor se ismerős küldi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!