Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Rátok is írt már valaki...

Rátok is írt már valaki steamen, hogy szavazzatok valamilyen cs:go témában és belinkel egy oldalt?

Figyelt kérdés

Fotown valami az oldal neve. Nem nyitottam meg, mert én nem is cs:go-zok. Viszont google-ban rákerestem és azt írták, hogy így el lehet lopni a steam profilt, ha megnyitom és "bejelentkezek" az oldalon keresztül.

Most akkor félnek kéne, hogy kinézték a profilom vagy ez csak véletlenszerűen megy? Mit lehet ilyenkor tenni? Már tiltottam az illetőt, sajna előtte elfelejtettem jelenteni.

2021. márc. 30. 15:33
 1/6 A kérdező kommentje:
*félnem
2021. márc. 30. 15:34
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Millió ilyen bot van aki kéretlenül rád fog írni. Nem vagy kiszemelt, egyszerűen végigmennek minden fiókon, hátha horogra akad valaki. Nagyobb az esélye, hogy spamelnek, ha játszottál korábban a játékkal és nyilvános a raktárad, amiben vannak CS:GO tárgyak - ez egy jelzés, hogy potenciális áldozata lehetsz a csalásnak. És ez csak egy típusa a több tucat hasonló átverésnek.

Alapvető szabálya - és jól csinálod -, hogy kéretlen üzenetek tartalmát ne nyisd meg, hivatkozásaira ne kattints. Magában még a kattintás sem baj, csak ne lépj be semmilyen oldalra még akkor sem, ha Steam-en keresztüli hitelesnek tűnő azonosítást kér az oldal.

2021. márc. 30. 15:40
 3/6 A kérdező kommentje:
De nekem a játék sincs meg, nem játszok ilyesmikkel. Egy olyan profil írt rám, ami évek óta a barátlistán volt.
2021. márc. 30. 15:43
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

Valószínűleg őt már átverték és átvették a fiókja felett az irányítást, és akkor a fiókját kezelő bot végigmegy az ismerősein is, újabb fiókok megszerzéséhez.

A másik lehetőség, hogy nem vették át a fiókja irányítását, csak valami gambling oldalt használ ahol a refer linkek spameléséért ő valami kedvezményt vagy jutalmat kap, és ezért próbálkozik végig az ismerősein.

2021. márc. 30. 15:46
 5/6 A kérdező kommentje:
Értem. :(
2021. márc. 30. 16:00
 6/6 anonim ***** válasza:

2019-ben nekem így lopták be a Steam fiókom.

Egyik barátlistás ismerősöm fiókját ellopták (azzal a módszerrel amit lentebb leírok), majd az ő nevében küldtek nekem egy hivatkozást, mellé magyar szöveggel leírva hogy lehet X játékhoz skint szerezni olcsón..

Mivel ismerem a srácot személyesen is (igaz akkor már vagy egy éve nem beszéltünk) megbíztam benne és bejelentkeztem a Steam adataimmal az oldalra.

Abban a pillanatban a key logger program le is nyúlta a bejelentkezési adataimat, a másik pillanatban pedig át is írta (egyből kaptam az emailt hogy egy orosz IP-ről történt a bejelentkezés) , ezzel végleg kizártak a fiókomból.

A Steam Guard sem véd ilyen ellen, mert itt te magad pötyögöd be az adatokat, a Guard-al pedig gyakorlatilag jóváhagyod, hogy ellophassák a fiókod.

Én szerencsés voltam, mert 30 órával a lopás után a Steam support visszaállította a fiókom.

Bár ehhez a szerencséhez hozzájárult a rengeteg piaci és banki tranzakcióról szóló email, amivel bizonyítani tudtam, hogy az ellopott fiók korábban az enyém volt.

Szóval SOHA semmilyen hivatkozásba nem szabad bejelentkezni a Steam adatokkal, még akkor se ismerős küldi.

2021. márc. 30. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!