Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ezzel mit csináljak?

Ezzel mit csináljak?

Figyelt kérdés

Találtam egy ilyen JavaScriptet. Ebben mit hogy kell kitölteni, hogy tudjak a készülő játékomban menteni?

A script:

var player = {

name:"",

level:0,

gold: 190,// CHANGE BACK TO 0 AFTER TESTING

artifact: 0,

weaponId:0,

weaponLevel:0,

spellId:0,

spellLevel:0,

goldPerClick:5,

goldPerSec:0,

currentTrainer:0,

};

SAVE STATE

/* SETUP A SAVE STATE */

function save() {

// TRY TO SAVE THE GAME

try {

localStorage.setItem('copperSave',JSON.stringify(player));

}catch(err) {

console.log('Cannot access localStorage - browser may be old or storage may be corrupt')

}

console.log('Game saved successfully');

}// FUNCTION: SAVE GAME

LOAD STATE

/* LOAD PREVIOUS game */

function loadGame() {

var gameLoad = JSON.parse(localStorage.getItem("copperSave"));

player= gameLoad.player;

console.log(player); // this shows the starting vars NOT the saved var from getItem!

}

SOME MISC VARS TO HELP DEBUG

initGame();

var answer = confirm('Continue from previous saves?\nWarning, "Cancel" creates a new game wiping previous saves');

if ( answer ) {

loadGame();

}

console.log('here after load query');

// GAME LOOP FOLLOWS BELOW....

2021. márc. 16. 18:39
A kérdező szavazást indított:
Nem tudom
Tudom, le is írom
4 szavazat
 1/1 Drone007 ***** válasza:

Nyilván igazítanod kell a játékodhoz, hogy a megfelelő paramétereket mentse, illetve töltse vissza.

Ez a módszer a kliens böngésző localStorage-ét használja a tároláshoz, ami azt jelenti, hogy nincs login/logout, a mentés mindig az adott böngészőhöz tartozik. Ez azzal jár, hogy a böngésző újratelepítésnél elvesznek a mentések.

A készülő játékodban a 'save', 'loadGame' és egyéb függvényeket a megfelelő helyen kell meghívnod és használnod. Ha értesz a javascripthez, ez evidens.

2021. márc. 17. 08:37

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!