Mitől lesz egy videojáték nagyon ismert? Például a Minecraft, GTA, Fortnite olyan is ismeri aki abszolút nem játszik videojátékkal, míg mondjuk az Assasin Creed vagy a Demon Souls már nem ilyen
"Olyan hulladék játékokból adnak el napok (!) alatt több milliót, mint a Fall Guys, Among Us, vagy a Valheim"
Szerintem a probléma az ízléseddel van. Egy játékból sem adnak el többmillió példányt csak azért, mert XY streamer ezt tolta. Főleg nem kap a játék kiváló értékeléseket a közösségtől. Ahhoz a játéknak is jónak kell lennie. Hogy az aktuális sikersztorit említsem, én a kiadás napja óta játszom a Valheimmal, van benne kb 140 óra, és még mindig le tud nyűgözni a maga sajátos módján. És nem azért kezdtem el vele játszani, mert láttam valami streamert, és habzó szájjal mentem utána, hanem mert egy barátom bedobta a címet a közösbe, és adtunk neki egy próbát. Lehengerlő az az overnight success amit ez a játék elért, de ez soha nem történt volna meg, ha maga a játék 'hulladék' lenne.
A kérdésre válaszolva, ez komplikált. A Minecraft egy elég speciális eset, amolyan "unikornis", egyetlen fejlesztő kis pet project-je, ami szájról szájra terjedt az emberek között, és a csillagok helyes állása úgy hozta, hogy hatalmas szenzációvá nőtte ki magát. de a legtöbb esetben ez mezei marketing kérdés, a megfelelő platformokon a megfelelő módon kell reklámozni a játékot, és akkor sok emberhez eljut a híre. A GTA, az AC, Call of Duty mind nagyon jól ismert franchise-ok, és mindegyiknek a reklámozásába tekintélyes összegeket ölnek.
Viszont ezek még mindig nagyon messze vannak a világ legismertebb videojáték franchise-aitól. A Super Mario, A Pokémon, vagy a Minecraft maga olyan nevek, amiket a nagymamád is ismer. Nem puszta véletlen egybeesés, hogy ezek azok a játékok is egyben, amelyek a videojátékok világán kívül is komoly jelenléttel bírnak. Minecraft Lego, Minecraft plüss, Minecraft album, Minecraft-os tolltartó, táska, MINDEN. A nagymamád nem játszik 'Májkraftot', de azt tudja, hogy az unoka ilyen plüssért rimánkodik a Jézuskának Karácsony előtt. És így még messzebbre terjedt a híre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!