Miért tették tönkre a half Life Alyx ban, Gordon meg a 2.rész sztoriját?
Nem tudták folytatni a történetet, mivel sehogy se lett volna értelme és nem lett volna izgalmas se.
Gyakorlatilag a második rész végére legyőzték a Combine -t, megakadályozták, hogy a portált használva utánpótlást küldjenek, az advisorokról kiderült, hogy egy olcsó robotkutya is erősebb, GMan ellen meg hatásos fegyvernek bizonyultak a vortigauntok.
Innentől elvész a játékból az a reménytelenség érzése, ami a korábbi részekben nagyon erősen megvolt.
Egyébként utoljára 2012ben half life -oztam, amikor még nem tudtam annyira angolul, így nem biztos, hogy mindent 100% -ban értettem. Az alyxxal nem játszottam, most is csak a lezárások hoztak vissza a játékhoz.
Én úgy emlékszem, hogy episode 2 -ben a combine -nak az a fő prioritása, hogy a földön megmaradt csapataikkal megmegakadályozzák a citadel helyén lévő portál lezárását, ahonnan aztán jöhetne az utánpótlás. A rész végén ez nem sikerül, mivel bár megtalálják a lázadók bázisát, Gordon kb egyedül visszaveri a teljes támadást.
Innentől az utolsó lehetőségük, hogy felkutatják az Apperture portál technológiáját. Ha nem tudnak portált nyitni, a megmaradt legyengült hadseregük előbb -utóbb felörlődik, mivel egyrészt alapvetően városi asszimetrikus harcra lettek optimalizálva, tehát például egy tank vagy repülő ellen már nem tudnak mit kezdeni, másrészt rá vannak utalva az emberi munkásokra, akik nélkül nem is nagyon tudnak gyártani semmit, meg újabb katonákat se tudnak toborozni (önként nyilván senki sem jelentkezik memory replacement -re, vagy stalkernek náluk a diktatúra nélkül). A kérdés, hogy a föld többi részén mi történik.
Valószínüleg az lett volna erederileg a sztori, hogy a Borealis -nál már ott vannak, mire Gordon odaér, így megint a lázadók kerülnek előnytelen helyzetbe.
"Az Alyx -szal igazából azért se foglalkoztam eddig, mivel féltem, hogy itt is az történik, mint a Star Wars esetén, ahol a feminista PC kultúra meg az új Y generációs történetírók tönkretették az egész franchise -t."
itt ilyen nem történt, ha játszottad volna a játékot...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!