Witcher 3 befejezések mitől függenek?
Most kezdtem nemrég a játékot és nyilván szeretném a legjobb befejezést elérni.
A befejezések függenek minden egyes döntéstől a játékban, vagy vannak nagyobb volumenű döntések amiktől függ?
Nem szeretnék spoilereket, csak kíváncsi vagyok mennyire fontosak az apró döntések is.
Én próbálok egy ilyen inkább "jó witcher" utat járni.
A legnagyobb mértékben az befolyásolja az endingeket, hogy egy bizonyos személynek miket mondasz.
De van olyan is, amikor sidequestet kell megcsinálnod, hogy megváltozzon a befejezés. De azt észre fogod venni.
A narratív, döntéseken alapuló játékoknál vannak olyan döntések, amik jelentős hatással rendelkeznek a végkifejletre ("pillangó-hatás"), de ezek a végkifejletek több döntés eredményeiből tevődnek össze.
Ha érdekel, hogyan működik egy ilyen játék, ajánlom a Detroit: Become Human-t. Minden egyes fejezet végén egy döntésfa látszódik, amiben feloldják azt az útvonalat, ahogy játszottál és láttatják, de rejtve hagyják, mennyire másfelé tudtad volna vinni a cselekményt, így konkrétan vannak jelenetek amiket nem látsz, csak többszöri végigjátszásra.
Ez a legelső fejezet, kicsit spoiler, mert látod milyen befejezések lehetnek, de az útvonalat nem tudod az egyes befejezésekhez. A Detroit-nál a korábbi fejezetek alapján később nyílhatnak meg vagy maradhatnak zárva olyan döntési opciók, amik jelentős hatásúak. Mivel három szereplőt irányítasz, három cselekményszálon megy a sztori, de egyes szereplőkkel hozott döntések a a többire is hatással tudnak lenni.
Vagy próbáld ki a Life is Strange-t, ahol tekergetheted az időt, kipróbálhatod mi történne, ha másképp döntesz, de dönteni akkor is kell. Amíg nem lépsz ki az adott jelenetből, annyiszor változtatod, amennyiszer akarod, azzal véglegesíted, hogy pl. kimész a szobából.
Engem érdekelnek az ilyen játékok, amit észrevettem, hogy a készítők alapvetően egy történetet akarnak elmesélni és hagyják, hogy beleszólj adott pontokon. Ezért előfordulhat, hogy te ezt hiszed, döntési helyzetben vagy, második játékra kipróbálod, mi van, ha máshogy döntesz, és nem látsz különbséget.
Köszönöm!
Nem szoktam amúgy játszani semmivel, valahogy soha sem érdekeltek a játékok, csak a Witcher 3 valahogy megtetszett és sikerült bevonzania, úgyhogy elkezdtem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!