Melyik oldalról érdemes rendelni rubik kockát?
A kérdező feltételezhetően versenykockát szeretne. Hazai piacon kb tavalyig az összes ilyen tiltottnak számított, senki nem forgalmazott semmi értelmes kockát itthon, mivel tilos volt, sőt néha külföldi szállítmányt is megsemmisítettek. Egyik ismerősömnek így történt 50 ezer forintnyi különböző twisty puzzle-lel, miközben kb 1 vagy 2 db védjegyes 3*3*3 Rubik kocka volt az egészben. Mostanában jobb egy fokkal, mert elvesztették a sok éve zajló pert az EU-s védjegyre. Szerencsére. Így már itthon is lehet kapni 1-2 kezdő versenykockát, csak mondjuk ami 3 dollár aliexpressen, az itthon 4000 forint a boltban.
Cubicle-ről emlékeim szerint eszméletlen elszállt szállítási díjakkal dolgoznak. Lightake Kínából küldi, ami lassabb, de olcsóbb. Én gyakran rendeltem anno aliexpressről, kb ugyanannyi idő, mint lightake.
Igazából az a kérdés, hogy milyen kockát akarsz. Itthon biztos nem kapható? Ha nem kapható, akkor zavarna, ha mondjuk 2 hónapot kéne rá várnod ingyenes szállítással? Akkor jó a Lightake. Ha gyorsabban akarod és itthon nincs, akkor cubicle.
Légyszi ne kotyogj bele olyan dologba, amivel abszolút köszönő viszonyban sem vagy, mert nem néz ki jól. Főleg ha még mellé okoskodni is próbálsz.
A 4 db linked közül az első három az sima, hagyományos stúdiós Rubik kocka, megtévesztő címmel (semmi köze versenykockához, ezek még a 40 évvel ezelőtti hagyományos belsővel rendelkeznek). Létezik stúdiós versenykocka, de azok nem azok. Így néz ki egy stúdiós versenykocka, illetve a doboza is más, mint a könyvbagolynál:
Továbbá a stúdiós versenykocka ugyan picit jobb, mint a hagyományos, de még mindig közröhely tárgya a kockások körében. Amit Kínából rendelsz 5 dollárért, nagyjából 10-szer jobb.
Az utolsó linkedben (rkocka) már valóban vannak 3x3-as versenykockák, de ha megnézed a hazai forgalmazó 7-16-20-40 ezer forintokat kér el értük, plusz 600 forint szállítás. A LEGOLCSÓBB 3x3-as versenykocka azon az oldalon 7 ezer forint. MoYo MeiLong. Annak a valódi ára 3-5 dollár (átszámolva 1000-1500 forint). És itthon 7 ezerért próbálja eladni az a webshop. Nyilván full laikusok néha megveszik, aztán pár héttel később jönnek rá, mekkora átbaszás volt. Ez a Meilong egy full alap versenykocka, 7000-ért már mágnesest lehet kapni külföldről rendelve.
Általad linkelt oldalon:
Kínai "másolat":
Vagy:
Esetleg:
Mint látod, itthon 7000 forint, kínai "hamisítvány" pedig kb 1200 forint. Persze ugyanaz, csak hazai forgalmazó próbál hasznot szerezni. Nem keveset. És már a 4 dolláron is van egy jó adag haszon, különben nem érné meg nekik sem.
Amit az rkockán 40 ezerért próbálnak eladni, az valójában 60 dollár, azaz nagyjából 18000 forint:
Nem rossz haszonkulcs.
Tök jó, hogy te tudod mi kell a kérdezőnek, miközben ő nem írta le...
Igen, biztosan a kínai gagyit venném 1000Ft-ért, ha valami hiperszuper 40ezres (vagy akár 20ezres) kockára lenne szükségem.
Egyébként felesleges kisregényt írni, úgysem olvasom el, nem érdekel a rubik kocka története, fajtái és árai.
Az a "kínai gagyi" egy az egyben ugyanaz, mint a 7 ezer forintos, amit linkeltél az rkocka oldalon, ezt mikor érted meg végre?
Berendeli itthonra Kínából, majd eladja x-szer drágábban.
Az a 40 ezer forintos hiperszuper meg ugyanaz, mint az általam linkelt 60 dolláros (18 ezer forint). Berendeli Kínából 50 dollárért, kifizeti a vámot, majd eladja 40 ezerért.
A kérdezőnek versenykocka kell. Amiket linkeltél, nem azok. Megkérdezte, melyik oldalról érdemes rendelni, a 2es válaszomban leírtam. Nem javasoltam neki semmi konkrétabbat. Utána jöttél te és belém kötöttél. Miközben láthatóan amúgy nem értesz hozzá.
"Egyébként felesleges kisregényt írni, úgysem olvasom el, nem érdekel a rubik kocka története, fajtái és árai."
Ez világos, de akkor miért éreztél kényszert, hogy megpróbálj válaszolni a kérdésre? Mindezt okoskodva, engem kioktatva, hatalmas baromságokat leírva (tudatlanságodból eredően).
Miért éreztél késztetést arra, hogy olyat képzelj bele a kérdésbe, amit nem írt le a kérdező? Persze most majd jön, hogy igen, ő mindig is hiperszuper versenykockát akart, csak hogy nehogy kiderüljön, hogy hülye, amiért Kínából akar rendelni párszáz vagy 1500Ft spórolásért.
Nem oktattalak ki, linkeltem oldalakat, ahol "v e r s e n y k o c k a" van hirdetve és pont te voltál, aki azt írta, hogy feltételezhetően versenykockát akar a kérdező (persze hogy mitől feltételezhető az már más kérdés).
Azért írtam, mert a lightake meg cubicle tipikusan ilyen oldal. Aki ezen a kettőn gondolkozik, az nagy valószínűséggel versenykockát szeretne venni (most tök mindegy, hogy versenyzéshez vagy csak othoni használathoz), mivel mást nem árulnak. Educated guessnek hívják az ilyet az angolok (magyar megfelelő nincs rá).
Nem írtam sehol, hogy "hiperszuper" kockát akar venni. Ezek sima versenykockák, semmi hiperszuper nincs bennük, ez pusztán egy gyűjtőfogalom, te misztifikálod túl picit ezzel a "hiperszuper" szóval.
Az oldalak, amiket linkeltél 75%-ban nem tartalmaznak versenykockákat, nyomokban sem. Egyedül az utolsó link. De ezt írtam már.
Ahh.. educated guess... az más! Ha ezt nem írod, hülyén haltam volna meg. De már tudom, hogy nemcsak gondolatolvasó, de educated meg képről megállapítod, hogy verseny-e a kocka.
Nekem aztán tökmndegy, azt vesz amit akar, ha 1500Ft-ért képes Kínából rendelni és várni rá, aztán meg majd kap valami zsákbamacskát, akkor vegye azt. Viatatozzon educated emberrel a halál.
Igen, képről megállapítom, mivel 2010 óta Rubik kockázom. Nem zsákbamacskát kap Kínából. Ellenben veled, én nagyjából 30 különféle kockát rendeltem már onnan és több százat próbáltam, barátaimét, amik onnan jöttek. A magyar stúdiós egy kalap kaki viszont. Amit az első 3 linkeden tudna venni a kérdező 2700 környékén. 100 forintot sem ér, ha összehasonlítod az 1500 forintos "kínaival". Nem gondolatolvasás. Csak közös nyelvezet a közös hobbi miatt.
De nézz utána, ha gondolod (nyilván nem, mert nem érdekel) a MoYu, a DaYan, a GAN cégeknek (vagy a Valk, de az talán nem kínai). Az útóbbi 15 évben nagyjából az összes világrekord ezekkel a márkákkal történt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!