Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért nem megy online a...

Somiferike kérdése:

Miért nem megy online a minecraft szerver?

Figyelt kérdés
Csináltam egy minecraft szervert, letöltöttem a minecraft server.jart (Forge installer). Megcsináltam a szervert, jelenleg tört kliensel játszunk a haverommal ezért a szerver properties-ben az online mode-ot átállítottam falsera, hogy tört kliensel is tudjunk felmenni. Nyitottam neki egy portot a ruterben is, ahogy azt kell, még a tűzfalban is. Az ipv4+port címmel fel tudok menni a szerverem-re, de a haverom nem tud. Tudom hogy a haveromnak a külső ip címet kell használni, de nem megy, próbáltuk külsőip+port, simán csak külsőip, de semmi. Valaki tudna nekünk segíteni?, hogyan tudnánk online szervert csinálni, modokkal? Max 4,5 player, saját szervergép, lehetséges?, Lehetőleg hozzáértő válaszokat szeretnék.

2020. okt. 7. 23:22
 1/6 anonim ***** válasza:
76%

1. a szervergép nem gagyi, csak te bérelsz az igényeidhez képest túl kicsi szeletet belőle. Lehet kompletten 1 szerver gépet is kibérelni, amiben átlagosan 1024 GB ram van, 4 processzor és társai, csak fizesd ki a havidíjat.

2. Mod vagy plugin? Nagyon nem mindegy. A mod-hoz modolt kliens is kell, lásd MesterMC, az egy modolt kliens az ő modolt minecraft szerverükhöz. A pluginnál az alap, vanilla klienssel is lehet játszani. Ha 80-90 mod-ot akarsz összerakni, ott már alapvetően át is kell írni az alap kódjaikat, mert biztos, hogy ennyi modnál egymás hatáskörébe nyúlnának bele, amiket ki kell javítani, le kell tiltani stb.

Ha mindenképp modolt MC-vel akartok játszani, akkor javaslom inkább a már összerakott, komplett modcsomagokat keressétek, mint a tekkit, hexxit stb, ennek van egy külön launchere, külön szerver konfigja, ami szépen működik.

Ami a csatlakozást illeti, a server.properties fájlban az ip-address= résznél minden egyes indítás előtt meg kell nézned a te saját külső IP címedet és beírnod oda (kb minden gép újraindításnál változni fog, szóval mindig irkálhatod át), akárcsak a portot.

Ennél azért egyszerűbb ha a routerben van egy normális port forward opció.

2020. okt. 8. 14:32
 2/6 A kérdező kommentje:
Az ip adress= -nél ha a külsőt írom be, akkor el sem indul, megpróbál elindulni, de kis idő mulva leáll és bezáródik a jar. És minden számitógép ujrainditás után uj külső ip-m lesz? A portot is kell cserélni, mért?
2020. okt. 8. 23:36
 3/6 anonim ***** válasza:

A külső IP-vel érheted el magad, ha HAMACHI-val akarod, a hamachin- ott az IPv4 cím, arra van szükséged. Az IP címeknek bérleti ideje van, amit a szolgáltató határoz meg, ha lejár és nem igazolja vissza gép, hogy te még mindig igényt tartasz arra az IP-re, akkor következő csatlakozásnál (azaz gép indításnál) szépen kioszt neked egy újat.

Ha port forwardolsz, az megint más, mert ott általában a port is változhat, nem biztos, hogy 25565 marad, az egy dolog, hogy ez az alapértelmezett minecraft szerver port, de lehet más TCP-s port is.

2020. okt. 9. 13:04
 4/6 A kérdező kommentje:
Ha hamachit használnánk a haverommal akkor sokkal egyszerűbb lenne multizni?
2020. okt. 9. 15:10
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
mindenképpen, mert ott elég az aktuális hamachi IPv4-et használni és csak azt beállítani.
2020. okt. 9. 21:51
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget 🙂
2020. okt. 10. 13:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!