Nem indul el egy játék. Mit próbálhatnék még ki?
- Újraindítottam a gépet
- Frissítettem a drivereket
- Újratelepítettem a játékot
- Úgy is próbáltam, hogy bezártam minden egyebet
De mindez hatástalan. Amikor rákattintok semmi nem történik. Összehasonlítottam a játék gépigényét és a gépem tulajdonságait, és egy dolog kivételével (ami ha jól emlékszem a grafikai kártya) minden más megfelel. Lehetséges, hogy egy alkatrész miatt már egyáltalán nem működik?
Miért...miért?
Egy játékot szoftverfejlesztő mérnökök készítenek akár éveken keresztül, hogy lehetőleg minden hardverrel kompatibilis legyen.
Aztán jön egy kalóz csapat aki belemókol a programkódba hogy saját készítésű törésükkel fusson a játék.
Ha valami szarul sül el, akkor technikai támogatás hiányában senki nem fogja megoldani hogy a TE gépeden a TE hardvereiddel is működjön a játék.
Tudod mikor pénzért veszel egy játékot akkor azzal technikai támogatást is veszel.
Laptopól van szó? Ha igen, akkor leírnád a típusát? Egyébként 99%, hogy a videokártya az oka, ha a telepítést jól csináltad. A mai átlagos laptopoknál az i5-ös proci és a 8 GB ram szinte alap, a videokártya viszont gyenge a mai játékokhoz. A GTX 970-es kártya pedig nem annyira gyenge(nekem is az van), és kétlem (ne vedd sértésnek!), hogy ahhoz hasonló lenne a gépedben.
Egyébként semmi jelentősége, hogy egy játék tört-e vagy sem. Kicsivel macerásabb a telepítés, annyi. Sőt, jártam már úgy, hogy hiába volt meg Steam-en egy játék eredetiben, fel kellett raknom hozzá a crackelt update-et, mert nem tudtam kitenni fullscreen-be. Szóval ennyit a "szoftverfejlesztő mérnökökről"... 😑
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!