Mennyire régi játékokat érdemes még letölteni/megvenni kezdő PC-gamerként?
Egyet értek a harmadik válaszolóval. Mostanában olyan ritkán jön ki nem silány játék, hogy én is inkább a régi kedvenceket szoktam újrajátszani.
Szerintem a 2010 után készült játékok nem különböznek radikálisan a mostaniaktól, csak valamivel rosszabb a grafikájuk, szóval azokkal mindenképpen érdemes foglalkozni, azelőttről meg a klasszikusok közül ami neked tetszik próbáld ki.
Igen, ahogy a 6-os mondja, a DOS-os játékok felkonfigurált DOSBox-szal jönnek. A (2004-nél) régebbi Windowsos játékok esetében viszont néha több szerencsém volt Linuxon mint Windows 10-en.
Hogy érdemes-e velük foglalkozni? Rengeteg legendás játék született a korszakban.
Doom, Quake, Quake 2, Unreal, System Shock 2, Duke Nukem 3D, Blood, Shadow Warrior, MDK, Carmageddon, Fallout, Fallout 2, The Elder Scrolls 2: Daggerfall, Thief: The Dark Project, Baldur's Gate 2, Descent, Forsaken, 1nsane, Command & Conquer és még rengeteg egyéb.
Hogy mind méltósággal öregedett-e? Nem mondanám. Például míg a Daggerfall talán a legjobb TES rész szerepjátékos szempontból, az irányítása borzalom. A Descent és a Forsaken mára gyakorlatilag kihalt műfajok ászai, a Carmageddon fizikáját "szokni kell", de a többi szerintem mai szemmel is teljesen élvezhető.
A 90-es évek végén a munkahelyemen játszottunk néha egy párral ezek közül: Doom 2, Quake, Blood, Descent... Szerettem őket, de a többit is kipróbálnám.
Mindenesetre köszönöm az eddigi válaszokat.
Az már kész van? Hallottam róla, hogy csinálják, de úgy gondoltam, ez is csak egy soha el nem készülő rajongói projekt, mint a Skywind és a Tomb Raider remaster, amikből talán csak demók vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!