Miért olyan drága egy gamer PC?
Ez olyan mint az Android és az IPhone esete. Egy IPhone is sokkal drágább mint egy ugyan olyan tudású Android.
Valaki megteheti, valaki nem.
Meg ha van kereslet a méregdrága pck iránt, akkor miért adnák olcsóbban?
De köszönetet mondhatsz a bitcoin minereknek is. :)
A konzolok más marketing stratégiával vannak piacra dobva. Konzolra a játékok túlnyomó többsége jóval drágább, ott hosszútávon fizetsz többet.
Plusz egy high-end PC jóval jobb minőségben és/vagy magasabb fps-el tudja futtatni a játékokat mint egy konzol.
Meg az is közrejátszik amit az első írt, hogy a minerek elképesztően felnyomták az árakat.
De a hasonlat nem realis, mert egy hasznalt konzolrol beszelunk.
Ha 30 fps-el is megelegednek asztalin, raadasul szinten hasznalt alkatreszekbol, akkor mar nem lesz 3-4x kulombseg semmikepp.
Tegyük hozzá, hogy a PC-t másra is lehet használni, konzoloknál meg a nagy pénz a játékeladásokból van igazából.
Se az XO-t se a PS4-et nem törték úgy fel mint anno a 360-at és a 3-mat, míg PC esetében azért elég sok olyan van, hogy hiába ott a fél milliós gép, amit lehet inkább letorrentezi aztán jól van.
Reális, mert használt PC re is gondoltam. :) Egy használt ps4 et amin megy a Horizon Zero Down már lehet venni 50 ezer Ft ért.
De egy használt i7 es, normális videókarival ami pc-s verzió gépigénye az bizony 2, 3, 4 szerese is.
Nem, sosem érdekelt az fps szám, azt meghagyom a pc-sek sajátosságának :) ha egy játék úgy fut 30 fps el, mint ps 4 én a HZD, akkor Én azt azért nem mondanám "rondának", vagy "elfogadhatónak".
De a választ már megkaptam, köszönöm mindenkinek!
Igen, de hany ps-t arulnak 50 ezerert? Ok hogy van egy 50-ert, de a tobbi is abban az arkategoriaban van?
A masik gond a portolas. A pc-s verzio mindig eroforrasigenyesebb lesz, mert a fejleszto nem tudja elore hogy milyen konfigon futtatod, igy nem tud hatekonan optimizalni.
Kérdés mit akarsz. Ha drága Geralt minden hajszálát meg akarod számolni, azt egy komoly PC-vel megteheted.
A konzol pedig egy erősen középkategóriás gépnek felel meg, annyi, hogy mivel egy fix rendszer van, arra könnyebb optimalizálni, a PC-nél meg több ezer különböző alkatrész van, amire figyelhetsz, hogy kb mindegyikkel jól fusson. Ott az FPS kérdése is adott felbontáson, UHD-ban a mostani ps4 se remekel annyira, simán lemegy 20 fps alá is ha jól megterheled, egy komoly asztali gépnél meg 120-140 FPS is megvan, csak hogy menjen a 144Hz-es monitorhoz.
Összehasonlítani nincs nagy értelme, mert ez kb olyan, hogy veszel egy jó kis Ford-ot, Kia-t, Citroen-t és elkezded a Mercedes S osztályhoz meg az Audi RS5 500 lóerejéhez hasonlítgatni. Ha beéred olcsóbb alkatrészekkel, akkor simán ki lehet hozni egy normálisabb gépet 200-ból, amit nem csak játékokra tudsz használni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!