4X4-es rubik kockát hogyan kell kirakni? (Amatőr módszerrel)
Figyelt kérdés
3X3-mas megy. Nézegettem videókat de abszolút nem értem.
A 3X3-mast ezzel a leírással tanultam meg: [link]
Algoritmusokkal. Mivel nekem közel nulla intuícióm van, ezért a 3X3-nál is csak a felső keresztet tudom kirakni intuitív módon, onnantól kezdve algoritmusokat használok. Bármilyen 4X4-es videót nézek, elég sokáig mindig azt mondogatja, hogy "ezt intuitív módon ki lehet rakni" hát nem nagyon. Legalábbis nekem nem, még a "közepeket" se tudom kirakni, max 2-t. A 3X3-mast is amatőr módszerrel rakom ki, layer by layer módszerrel, betanult algoritmusokkal.
Ilyen egyszerű leírás a 4X4-hez nincsen, mint a 3X3-hoz amit linkeltem? Azzal nagyon egyszerűen megtanultam a 3X3-mat.
2020. aug. 8. 12:39
11/12 anonim válasza:
Ja igen, pont most találtam meg én is ezt a videót. 5:10-nél ő is kezd kifogyni az intuitív módszerrel az ötletekből, itt említi először,hogy lehet, kommutátorokat fog használni, de az alját még befejezi így. Majd 7:20 körül valóban kommutátorokra vált. Úgyhogy jól gondoltam az első (#4) válaszomban, ez ilyen party tricknek elmegy, poénból, tanulásnak jó lehet, de sokkal lassabb, mint a 3*3-asra redukálós módszer. Túl sok kommutátor, ami nagyon sok forgatás.
12/12 anonim válasza:
Ééés 12:40-nél elő jön egy parity. Erre írtam, hogy nem tudom, lesz-e, és a csávó is mondja, hogy ő nem számított parityre. Csak ez nem egy hagyományos. Én pl setupolnám úgy, mintha sima parityt oldanék meg, megcsinálnám az OLL parityt, majd undo setup move.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!