Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mit gondoltok erről?

Mit gondoltok erről?

Figyelt kérdés

Na szóval arról lenne szó játékok terén h ti is észrevettétek-e azt, hogy régebben, azaz jópár évvel ezelőtt sokkal "jobb" játékokat adtak ki a maiaknál. arra célzok, hogy sokkal több lehetőség, izgalom volt bennük, és sokkal tovább megmarad bennünk az a sok élvezet amit azok nyújtottak. Akkor még tényleg az volt a cél, hogy minél jobb játékot csináljanak ami sokáig megmarad az ember emlékezetében. Ma meg már annyira látszik minden játékon h csak a pénz számít a gyártó cégeknek, és nem az h minél jobb játékot csináljanak. És ezt el is érik egy nagyon egyszerű dologgal: a grafikával. manapság szinte mindenki a grafikát nézi és nem azt h mennyire élvezetes a játék tartalom szempontjából, izgalom szempontjából stb. Régebben is számított a grafika igen, de akkor nem az határozta meg a játék 95%-át, úgy mint manapság. Vegyük példának a Harry Potter játékokat. az a tapasztalatom, és persze ezt olvasom mindenütt, hogy az első két rész tetszett mindenkinek a legjobban. Pedig mai szemmel az szinte "sárgakazettás nintendo" grafikával bír(na jó lehet h egy kicsit túloztam). Vagy itt vannak példának a háborús játékok. régen nagyon sokat játszottam a medal of honor allied assault-al, mert az nyújtott számomra vmi újat. A Call of duty 1. része is nyújtott még vmi újat. Na de a folytatásaik, szinte csak egy-két apró részlet javult, nameg a grafika ami igencsak megfogta a gamereket. Vannak kivételek manapság is pl: Batman Arkham Asylum stb. amiken látszik, hogy tényleg akartak alkotni vmi maradandót. Én pl szeretem az anime játékokat. ott is ez a tapasztalatom. gondoljunk csak a Dragonball Z Budokai sorozatokra. ott látszik h 1-3-ig jó sokat fejlődött a játék, aztán jöttek a tenkaichik, amik szintén adtak vmi újat a játékosoknak. Erre most szinte ugyan azt a játékot hozták át nextgen konzolokra, egy nagyonkicsi grafika szépítéssel, hogy ráharapjon a jónép és vegyék mint a cukrot. és összevéve manapság már nem nagyon gyártanak maradandó játékokat. én többnyire vissza szoktam térni a régiekhez, mert engem annyira nem érdekell a grafika, inkább a játék változatossága, és lehetőségei, izgalma, amiket az új játékok nem nagyon tudnak teljesíteni. Persze ez az én meglátásom.

Csak arra lennék kíváncsi, hogy mi a véleményetek erről, ti is észrevettétek-e stb.

2010. aug. 3. 21:24
 1/4 anonim ***** válasza:

Igen, hát ma már nem nagy szám egy jó grafikájú játékot összehozni. Sajnos a tartalom nem olyan jó. Nincs is nagyon új téma, már gyakorlatilag mindent megcsináltak: lövöldözős szörnyes, II. világháború orrba-szájba, foci, stb.

Nem nagyon lehet újat mutatni. A nagy nevek eladják magukat: Call of duty, FIFA, Crysis, stb.

Amikor régen elkezdtünk játszani, mindig jöttek a jobb és jobb grafikájú és témájú játékok.

Ma már olyan a látvány, hogy az élvezet rovására megy, egy vadiúj COD már nem játék, hanem gyakorlatilag egy filmszerű valami. Nem kell hozzá fantázia, képzelőerő mint annak idején a hőskorban pl. egy Invaders játékhoz.

2010. aug. 3. 21:35
 2/4 A kérdező kommentje:

pontosan ahogyan írod!

De ahogyan a kérdésben is írtam h a Batman Arkham Asylum kivétel, de sztem csak azért mert a nép már nagyon régóta ki van éhezve egy jó batmanes játékra! bizonyos értelemben ezzel újat mutattak! mert eddig "normális" batmanes játéknak csak a Kezdődik! játék változatát tekinthettük. de az nemtöbb egy mászkálós játéknál, olyasmi mint anno a gyűrűk ura 3 volt csak a karakter denevérnek van megrajzolva. az AA pont ebből a szempontból mutatott újat, hogy annak egyedi, sötétes batmanes hangulata volt és még a kütyük is megvoltak hozzá. de félek h az AA sikerére sokan ráharapnak és gyártani fogják a béna utánzatokat, és ezzel ez is el lesz ásva...

2010. aug. 3. 23:06
 3/4 anonim ***** válasza:
Azt mondom, hogy a 2 játékfejlesztő csapat, akik a mai napig minőségi játékot csinálnak a Bioware és a Blizzard (utóbbi mondjuk el is kéri az árát rendesen)
2010. aug. 4. 23:51
 4/4 hasasasa ***** válasza:

Szerintem még ma is vannak olyan jó legendába illő játékok mint régen csak hát mindenkinek más a stílusa meg más játékot szeret keresgélni kell csak én pl szeretem a GOd of war sorozatot szerintem ők tényleg legendát alkottak vele

meg ha túl sok a videóbejátszás a mai játékokban a Devil may cry 3-4 99 SZÁZALÉK gameplay bízony

2010. aug. 6. 17:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!