Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Érdemes fogatni a kockát? X Y...

Érdemes fogatni a kockát? X Y X' X

Figyelt kérdés
Láttam M is van, de anélkül is megoldható.

2020. júl. 19. 07:26
 1/6 A kérdező kommentje:

F2L 1 esetre négyféle megoldás van az egyik y'U f R' f'

A többi elfordítás nélküli pl U (R U'R')

R' F R F'

U2 (R U2 R')

2020. júl. 19. 07:37
 2/6 anonim ***** válasza:

Mi az hogy érdemes???

Ha a gyorsaságra mész akkor ott az összes F2L algoritmus ha csak ki akarod rakni akkor meg tökmindegy.

2020. júl. 19. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:

Az F2L-eket ne bemagold, hanem intuitíven csináld. Értsd meg az elméletet és használd a saját agyad. Tapazstalatom azerint nagyon lelassítja későbbiekben a fejlődést, amikor nem maguktól jöttek rá F2L-re, hanem csak megtanultak egy halom ilyen 3-4 forgatásos "algoritmust". Ezek 90%-a teljesen intuitív, rá tudsz jönni magadtól is.

A kérdésre is válaszolva: attól függ. Mi a következő F2L, hol van, ahhoz amúgy is kéne forgatni a kockán, vagy ahhoz pont jól van a kocka és csak vissza kéne forgatnod? Illetve függ még attól, hogy mennyire töri meg a flow-t, van hogy nme illik oda. Alapvetően elmondható, hogy minél kevesebbszer forgatod az egész kockát, annál gyorsabb leszel, mivel nem azzal megy idő, hogy ide-oda fkrgatod, hanem az oldalak tekerésével. Ezért pl érdemes azt is gyakorolni, hogy hátra teszed be az F2L-t. Ezért sem ajánlatos bemagolni az F2L algoritmusokat. Ha megérted, akkor hátra is be tudod őket illeszteni, ha bemagolod, akkor külön "meg kell tanulnod" ezt is, de akkor már a tükörképeit is. Így megtanulsz 4 "algoritmust" fölöslegesen, intuitív módon ez igazából 1 volna.

2020. júl. 19. 11:46
 4/6 A kérdező kommentje:
Mintha az mondanád ne tanuljunk meg összeadni kivonni szorozni, hanem egyből integráljunk, deriváljunk, mert nem fogjuk érteni.... Autóvezetést is tanuljuk nem magunktól jövünk rá.
2020. júl. 23. 15:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Nem, nem ezt mondtam. Ezt csak te értelmezted így, ne haragudj, ezek szerint nem elég pontos.

Amit mondani szerettem volna, hogyha konkrétan bemagolod az F2L algoritmusokat, lassabban és kevésbé fogod megérteni a kocka működését. Az F2L az egyik legfontosabb része a kirakásnak, ez a leghosszabb intuitív lépés. Nagyobb kockáknál sokkal több az intuitív rész, ott lesz olyan, hogy nem is lesz mit megtanulni, hanem csak alkalmaznod kell az általános tudásod és úgy kell eljutnod a következő lépésig.

Pont hogy akkor lesz nehéz az F2L, ha bemagolod. Ha megérted, akkor tök könnyű. Én már bő fél éve stabilan használtam az F2L-t kb 30 másodperc alatt voltam valahol átlagban, amikor elkezdtem aktívabban utánanézni ezeknek az algoritmusoknak. Itt jött szembe a winter variations meg a többi kiegészítőalgoritmus. Ha most kezdted, szerintem arra koncentrálj, hogy megérts, mit, mikor és miért forgatunk F2L közben :)

2020. júl. 23. 15:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat. Mindennel egyet tudok érteni. Engem mindig érdekelt mit eredményez egy forgatás, hogyan lesz rend a káoszból. Szóval én bár nem magamtól jövök rá, de lekövetem a mozgássort a kezeimmel egy kockán százszor és közben próbálom megérteni a benne rejlő lokikát. Kizárt hogy én csak úgy megértés nélküli algokat darájak a kockán, bár egy híres kockás azt mondta könnyebb algot tanulni, betanulni, mint megérteni a mögötte rejlő lokikát. Mindegy, engem érdekel a logikája, de soha sem jönnék rá egyetlen alógra sem így magamtól, csak talán akkor, ha már egy kicsit értem mondjuk olyan tíz algo után talán megsejtek valamit. Lehet neked könnyű, az f2l, mert nagyon jó a térlátásod.
2020. júl. 23. 16:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!