Érdemes fogatni a kockát? X Y X' X
F2L 1 esetre négyféle megoldás van az egyik y'U f R' f'
A többi elfordítás nélküli pl U (R U'R')
R' F R F'
U2 (R U2 R')
Mi az hogy érdemes???
Ha a gyorsaságra mész akkor ott az összes F2L algoritmus ha csak ki akarod rakni akkor meg tökmindegy.
Az F2L-eket ne bemagold, hanem intuitíven csináld. Értsd meg az elméletet és használd a saját agyad. Tapazstalatom azerint nagyon lelassítja későbbiekben a fejlődést, amikor nem maguktól jöttek rá F2L-re, hanem csak megtanultak egy halom ilyen 3-4 forgatásos "algoritmust". Ezek 90%-a teljesen intuitív, rá tudsz jönni magadtól is.
A kérdésre is válaszolva: attól függ. Mi a következő F2L, hol van, ahhoz amúgy is kéne forgatni a kockán, vagy ahhoz pont jól van a kocka és csak vissza kéne forgatnod? Illetve függ még attól, hogy mennyire töri meg a flow-t, van hogy nme illik oda. Alapvetően elmondható, hogy minél kevesebbszer forgatod az egész kockát, annál gyorsabb leszel, mivel nem azzal megy idő, hogy ide-oda fkrgatod, hanem az oldalak tekerésével. Ezért pl érdemes azt is gyakorolni, hogy hátra teszed be az F2L-t. Ezért sem ajánlatos bemagolni az F2L algoritmusokat. Ha megérted, akkor hátra is be tudod őket illeszteni, ha bemagolod, akkor külön "meg kell tanulnod" ezt is, de akkor már a tükörképeit is. Így megtanulsz 4 "algoritmust" fölöslegesen, intuitív módon ez igazából 1 volna.
Nem, nem ezt mondtam. Ezt csak te értelmezted így, ne haragudj, ezek szerint nem elég pontos.
Amit mondani szerettem volna, hogyha konkrétan bemagolod az F2L algoritmusokat, lassabban és kevésbé fogod megérteni a kocka működését. Az F2L az egyik legfontosabb része a kirakásnak, ez a leghosszabb intuitív lépés. Nagyobb kockáknál sokkal több az intuitív rész, ott lesz olyan, hogy nem is lesz mit megtanulni, hanem csak alkalmaznod kell az általános tudásod és úgy kell eljutnod a következő lépésig.
Pont hogy akkor lesz nehéz az F2L, ha bemagolod. Ha megérted, akkor tök könnyű. Én már bő fél éve stabilan használtam az F2L-t kb 30 másodperc alatt voltam valahol átlagban, amikor elkezdtem aktívabban utánanézni ezeknek az algoritmusoknak. Itt jött szembe a winter variations meg a többi kiegészítőalgoritmus. Ha most kezdted, szerintem arra koncentrálj, hogy megérts, mit, mikor és miért forgatunk F2L közben :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!