Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Volt magyar fejlesztésű tank...

Volt magyar fejlesztésű tank a második világháború után?

Figyelt kérdés

World of Tanksben elkezdtem készíteni egy magyar fejlesztési fát, ami illene az eredeti vanilla játékba.

[link] (A kép teljes egészében a saját munkám, ezt kérlek tartsátok tiszteletben)

Ahogy láthatjátok, a legtöbb tank valóban nagyon jól illik a játékba, viszont én csak ezeket a járműveket találtam, és visszatérve az eredeti kérdésemhez (ami nem is feltétlen kapcsolódik a játékhoz), hogy volt-e Magyarországnak tankja, amit fejlesztett a hidegháború alatt, vagy esetleg később?

Egyedül a Straussler Main Battle Tanket találtam, de ez is csak terv volt, és nem valósult meg. Kifejezetten tankokra gondolok, nem csak szállító páncélgépkocsikra, hiszen abból találtam eleget, amelyek a világháború után voltak fejlesztve (PSZH, FUG).

Csak azért érdekelne, mert (aki ismeri a játékot valószínűleg tisztában van vele most miről fogok beszélni, de aki nem, annak is röviden elmondom) a közepes tankoknál a Tas prototípus, a Tas, illetve a Tas II (erről nem is találtam egyértelmű forrást) vannak a fejlesztési ág végén, és bár elég erősnek találom őket (a Tas széria a Pantherre (Tier VII) van alapozva, de nem egy az egyben ugyanaz, például sokkal vastagabb páncélzattal rendelkezik), de kíváncsi vagyok, hogy volt-e hazánk által fejlesztett (vagy tervezett) közepes/nehéz harckocsi a VH után, mert akkor valószínűleg lenne egy erősebb top tier tank. Nem is muszáj legyártott prototípusnak lenni, csak volt-e tervben?

Egyedül a T-55AM-et találtam, de tekintve, hogy ez egy szovjet/ukrán fejlesztés, magyarország csak módosított ezt-azt rajta, és viszonylag modern jármű (lézeres távolságmérő, viszonylag új technológia) nem hiszem hogy illene a játékba.

Leginkább ilyen téren jártasakat (történészek, kutatók) kérdezek. Köszönöm előre is a válaszokat!

2020. jún. 8. 19:30
 1/1 mr. metabky válasza:
Kimondottan magyar fejlesztés nem volt. A Toldi harckocsinak, a svéd Landsverk L60 volt az alapja, a magyarok csak módosítottak rajta. A Tas horckocsi családnál is ehhez hasonló dolgok történtek volna, az alváz Panzer 3 vagy 4, a löveg a Párduc Kwk 75-e lett volna.
2020. nov. 27. 09:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!