Jobban megéri az xbox, mint a ps?
Én is azt szoktam mondani, hogy már csak a Game Pass miatt is megéri Xboxot venni. Ha valaki rákattan a játékokra, tízezreket lehet vele spórolni.
Hogy mennyivel jobb az Xbox architektúrája a PS-nél, azt csak az tudja megmondani, aki mindkettőt aktívan használja. Néhány példa:
Az Xbox Live villámgyors. Ugyanazt a játékot töltöttük le -én Xboxra, a fiam PS4-re. Az enyém 20 perc alatt lejött, a fiam három órán keresztül szedte le. És még csak azt sem lehet mondani, hogy a megjelenés miatti nagy érdeklődés miatt lassulhatott be a PSN, mert fél éves játék volt.
Ha PS4-en rögzíteni akarok egy videót, vagy lőni egy screenshotot, a Share gomb megnyomása után várnom kell 5-10-30 másodpercet, hogy egyáltalán reagáljon a gép, aztán ha sikerült menteni a képet/videót, a gépemről feltölthetem Facebookra vagy Twitterre. Ha ne adj' Isten, máshová szeretném, be kell dugnom egy USB eszközt (pendrive, HDD) a PS4-be, és manuálisan átmásolni rá az adatot. Xbox One-nál mi van? Megnyomom a kontrolleren az Xbox gombot, majd az Y-t vagy az X-et, és a fotó/videó máris el van mentve, onnan tetszőleges helyre megoszthatom, akár egyenesen a OneDrive-fiókomba is. Vagy beszólok a headset-em mikrofonjába, hogy "Xbox, take a screenshot", vagy "Xbox, record this". Ennyi.
Az Xbox mindig a legoptimálisabb hálózati beállításokat használja, soha nem dobál le egy multiplayer meccs közepén, nem állítja át a NAT kapcsolatomat Open-ről Strict-re. Xboxon ha be akarok csatlakozni egy barátom játékába, öt másodperc múlva ott vagyok, PSN-en gyakran az azonos lobby-ban levő barátaimhoz is képtelen csatlakoztatni. És ez nem játékfüggő, mert szinte az összes multiplayer címnél ez van.
A kontrollerről ne is beszéljünk, aki szerint a PS4-es jobb minőségű, az saját magának is hazudik.
Számomra a PS4. A legtöbb exkluzív cím ami mostanság került a piacra single playeres, ami számomra fontosabb, hogy egy tartalmasabb kampányt toljak végig. Amíg volt PS Plusom igazából nem is tudtam teljesen kihasználni, csak halmozódtak fel a játékok. Persze, akinek csak ez az élete, annak biztosan jobban megéri. Viszont PS Plus mellé jár extra discount egyes játékokra, ami nagyon jó, ráadásul szinte állandóan vannak leárazásai, ahol rengeteg nagykiadós játék szerepel. Összehasonlítva ezt az Xbox-hoz, jobb a PS marketingje. Nekem nem volt gondom a multizással sosem, pedig volt egy időszak amikor fos netre kényszerültem.
Ismételten számomra jobb a PS kontrollerje, mivel kisebb a kezem, kényelmesebb, az Xbox böhöm szerkezetétől fél óra alatt begörcsöl a kezem. Továbbá a 4 felülete jobban tetszik, könnyebben kiigazolódok rajta. A játékfelvevés meg alapból megy, tehát nem kell lemondanom arról, hogy jaj miért nem kapcsoltam be előbb. Azaz, ezt be lehet állítani, hogy folyamatosan rögzítsen. Továbbá volt jelenteni/panaszolni való dolgom, és reagáltak is rá, megköszönték a segítségemet. Jó, lehet mondani, hogy ez nem nagy dolog, de meglepett, ezt máshol még nem tapasztaltam.
Nekem eddig a Sony nem igazán okozott csalódást, csak a kontrollerei típus hibásak mint kiderült (Sony szervízes mondta)...
Viszont az előző generációs konzoljaim (2,3) vígan működnek a mai napig kontrollerestűl, míg más haveromnál az Xboxok már rég a kukában :) Nekem PS4 Slimem van, egy Fat-et még újonnan elpasszoltam. 2,5 éve van meg, kb. 0:24-ben megy streaming előfizetések miatt, és eddig (lekopogom) semmi baja nem volt. Kifagyni is csak a Fallout 4 alatt szokott, de az a Bethesda hozománya.
Azért egyszer, ha úgy állok anyagilag lehet hogy beszerzek egy Xboxot, de bőven nem fogom kihasználni, és igazából csak a Forza széria érdekel, mint exkluzivitás.
Amúgy meg kíváncsian várom a PS Now itthoni megjelenését, az azért elég jó szolgáltatásnak tűnik, és nem is vészes az ára annyi tartalomra.
Nem értem, aki gagyinak tartja a Game Pass-t nézze már meg milyen játékok vannak benne, sok fél évnél is fiatalabb cím, arról nem beszélve, hogy az MS játékai alapból belekerülnek. Ja mellékesen ha van mellé egy Win 10-es PC, akkor a Game Pass megy PC-re is akár potom pénzért.
Kontroller meg olyan dolog, hogy különbözőek vagyunk, mondjuk a 360 ( PC-hez használom ) illetve az One kontrollerje is jobban kézre áll valahogy mint a PS fél alul két kar, felül gombok kialakítás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!